E vremea dulceturilor!!
Nu puteam sa nu pregatesc si dulceata de capsuni.
Anul acesta am ales sa o fac cu zahar brun .
A fost o alegere inspirata si mult mai sanatoasa, zic eu .
Dupa cum stiti cand pregatesti dulceata trebuie sa ai neaparat o cratita, oala de calitate pentru a nu avea surprize neplacute.
De mare ajutor in pregatirea dulcetei de capsuni mi-a fost cratita cea mare din setul de vase din aluminiu Evergreen primit de la Pyramis.
Nici vorba sa se lipeasca, cratita fiind destul de incapatoare cat sa pregatesc dulceata din 2 kg de fructe.
Afirm cu toata increderea ca setul de vase Pyramis isi merita fiecare banut!!
Vi-l recomand!!
Ingrediente – Dulceata de capsuni cu zahar brun
2 kg capsuni
1 kg zahar brun
zeama de la o lamaie
Mod de preparare – Dulceata de capsuni cu zahar brun
Curatam capsunile de codite si le spalam bine.Lasam sa se scurga apoi le punem in cratita, le stropim cu zama de lamie si la foc mic le fierbem cam 20-25 min.
Capsunile vor lasa destula zeama asa ca nu e nevoie sa adaugati nici un strop de apa.
Dupa ce a trecut cele 20-25 min adaugam zaharul brun si fierbem in continuare la foc mic cam vre-o 30 min.Luam o proba punand cateva lingurite de dulceata intr-o farfurie ce o bagam la frigider.
Daca siropul este inchegat, atunci dulceata e gata .
Cat e inca fierbinte o punem in borcane spalate bine si sterilizate in cuptor.
Inchidem ermetic si punem borcanele cu capacele in jos invelite cu paturi pentru a se raci cu incetul
A doua zi pot fi asezate in camara.
Comentarii recente
rebeca
06/06/2013 at 11:46citez :
„De mare ajutor in pregatirea dulcetei de capsuni mi-a fost cratita cea mare din setul de vase din aluminiu Evergreen primit de la Pyramis.
Nici vorba sa se lipeasca, cratita fiind destul de incapatoare cat sa pregatesc dulceata din 2 kg de fructe.
Afirm cu toata increderea ca setul de vase Pyramis isi merita fiecare banut!!
Vi-l recomand!! ”
ok,vase bune,le recomanzi (reclama sufletul comertului) dar din toate pozele pe care le afisezi pe blog,nimic nu apare pozat in vasele alea minune,sa inteleg ca gatesti in alte oale,cratite si pe acestea le tii doar pentru pozat langa mancare,ciorba,dulceata ???
astept o poza cu oala folosita in care efectiv sa vad …ca ai gatit in ea !
LoredanaCarp
06/06/2013 at 12:32Da sunt vase bune, intaresc inca o data aceasta afirmatie !! Si da, fac si reclama …e interzis cumva? sau trebuie sa cer voie cuiva?
Daca te uitai mai bine in pozele de mai sus ai fi vazut colajul in care apare inclusiv cratita goala dupa ce am luat dulceata din ea.
Nu stiu daca ar trebui sa iti dau tie explicatii sau sa ma justific cuiva , dar vasele le am doar de vre-o luna jumatate asa ca nu am cum sa am multe retete in care sa apara ele in poze .Si apoi eu hotarasc cand si de ce trebuie sa apara in poze …nu ma obosesc sa iti explic cum sta treaba asta fiindca vad ca e prea mult pentru tine 🙂 .
Mai totusi trebuie sa iti dau dreptate :)) pana acum am gatit afara la ceaun noroc de vasele astea ca am in ce sa pozez 🙂
Oare cum te-a dus capul sa debitezi asemenea ineptii ?
rebeca
06/06/2013 at 18:55„m-a dus” capul pentru ca intotdeauna in poze apar vasele „folosite” noi,mai exact care n-au trecut prin detergent de vase si apa dupa folosirea lor pe foc ,iar referitor la colaj ,pot fotografia si eu caise curatate ,intr-un vas Zepter fara a-l folosi si pe urma pentru dulceata efectiva sa ma folosesc de alte vase .de asta am intrebat,pentru ca la multimea de mancaruri gatite nu numai in oalele prezentate in reteta asta,ma surprinde ca ele arata intotdeauna noi ,oricat le-am menaja si spala cat mai atent ele tot capata un pic de uzura,chiar si dupa o luna !
si referitor la ceaun,nu e o rusine sa gatesti in el,mie imi pare mancarea mult mai gustoasa cand apelez la ceaun si nu in sofisticata zepter