Dulceata de Cirese cu Rom, la iarna imi va aduce aminte cu fiecare lingurita savurata cat este de frumoasa vara… Cand vom tanji dupa zilele calduroase de vara vom degusta cu placere alaturi de o cana cu ceai fierbinte si aceasta Dulceata de Cirese . Atunci nu vom regreta ca am lucrat atat de mult sa ne umplem camarile cu bunataturi…. Daca inca nu ati preparat Dulceata de Cirese atunci trebuie sa incercati neaparat aceasta reteta de care sunt sigura ca veti fi si voi la fel de incantati ca mine.
Ingrediente Dulceata de Cirese cu Rom :
1.5 kg cirese bine coapte
1.5 kg zahar gelifiant
3 lamai
200 ml Rom
3 plicuri zahar vanilat
optional salicil sau praf conservant
Preparare Dulceata de Cirese cu Rom :
Ciresele se spala,se indeparteaza coditele si se scot samburii. Pe mine m-a ajutat forte mult acest aparat cu ajutorul caruia am reusit sa scot relativ foarte repede samburii cireselor si unde mai pui ca acestea raman intregi si nu se zdrobesc in timpul acestui procedeu de inlaturare a samburilor.
Ciresele se pun intr-o cratita mai mare peste ei punem zaharul gelifiant, 200 ml Rom, zeama stoarsa de la cele 3 lamai si punem cratita pe foc. Lasam sa fiarba dulceata 6-8 minute de cand incepe sa dea in primul clocot. Tragem cratita cu dulceata de cirese de pe foc, adaugam zaharul vanilat si o punem in borcanase pe care le inchidem cu capace,le intoarcem pentru 5 minute cu gura in jos.
Dupa cele 5 minute asezam borcanele intre paturi la dunst uscat pana a doua zi.
(La final cand am adaugat zaharul vanilat am pus si o lingurita rasa de salicil pentru siguranta apoi am pus dulceata in borcane.)
Pofta Buna si sa aveti Spor!!!
Comentarii recente
Gheorghe Dediu
29/06/2013 at 16:06masina de scos samburi de unde ati luato ?
prinde bine fiecarui gospodina dar nu am vazut niciodata,poate ne spui de unde ai cumparato multumesc
LianaFilipas
04/07/2013 at 23:23De la Real