Pentru ca au multa apa (90%) si calorii putine, corcodusele sunt indicate si in curele de slabire. Au totodata si un efect usor purgativ, acelerand metabolismul si arderea grasimilor.
Dulceata de Corcoduse preparata cu Green Sugar Gelifiant se poate consuma si in timpul dietelor si este perfecta si pentru cei care au probleme cu glicemia.
Iata o combinatie cat se poate de reusita de data aceasta, fructe cu indice caloric mic, indulcitorul de la Laboratoarele Remedia si produsul finit, dulceata ce poate fi consumata chiar daca esti la dieta.
Va recomandam sa rasfoiti si sectiunea cu Retete Conserve si Muraturi unde veti gasi si alte dulceturi pe gustul voastru. Va aduc in atentie o dulceata mai deosebita, Dulceata de Soc, Dulceata de Nuci Verzi, Dulceata de Dovleac.
Ingrediente Dulceata de Corcoduse:
1 kg corcoduse
523 g Green Sugar Gelifiant
200 ml Rom (sau apa daca nu doriti sa folositi rom)
1 lingurita moca rasa cu praf conservant (salicil)
200 g miez de nuca (este optional eu am folosit)
Preparare Dulceata de Corcoduse:
Corcodusele spalate si scurse le punem in vas si le zdrobim cu mana sau cu zdrobitorul de cartofi. Punem 200 ml rom peste corcodusele zdrobite si le fierbem timp de 15 minute de la primul clocot.
Le punem intr-o strecuratoare lasam sa scurga in alt vas sucul, culegem samburii cu o lingura (este o manevra putin mai anevoioasa, dar se merita efortul) si restul ce ramane punem inapoi in vasul in care s-a scurs sucul si lasam sa fiarba mai departe pentru circa 20-30 minute pana se ingroase compozitia.
Adaugam miezul de nuci (este optional daca vrem o dulceata mai saraca in calorii ) si Green Sugar Gelifiant (sau zahar daca doriti, as recomanda sa folositi Zaharul Gelifiant ) si lasam sa fiarba la foc mic inca 6-7 minute.
La final adaugam praful conservant dupa care punem dulceata de corcoduse in borcane, le capsam si le punem intre paturi la dunst uscat pana a doua zi.
Nota :
In cazul in care nu vreti sa folositi conservant, le puneti la sterilizat in apa pentru 20 de minute. Apoi le puneti in dunst uscat pana a doua zi.
Sa aveti Spor !
Comentarii recente
Eater
06/07/2015 at 14:47O reteta delicioasa!