INGREDIENTE:
2 kg dovlecel,
1 kg zahar,
2 lamai,
1 lingurita ghimbir proaspat,
PREPARARE:
Dovleaceii se curata si se taie in doua pe lungime pentru a se indeparta semintele. Astfel pregatit dovleaceii se vor taia cubulete. Se aseaza cubuletele intr-un vas ,adaugam deasupra 1 kg zahar, coaja razuita de la cele 2 lamai ,zeama de la cele 2 lamai si 1 lingurita de ghimbir proaspat pe care il vom da pe razatoarea fina. Amestecam toate aceste ingrediente si acoperim vasul cu un prosop si il vom lasa o noapte sa stea asa .
A doua zi intr-un vas punem compozitia rezultata si il punem la fiert. Il vom fierbe pana ce siropul se va ingrosa. Acum adaugam 1 lingurita de praf conservant (salicil) ,asezam dulceata rezultata in borcanele ,le punem capace si le punem la dunst uscat intre paturi pana a doua zi ( cand le punem in paturi borcanasele le intoarcem cu capacul in jos astfel se va creea un vid si ele se vor pastra mai bine ).
Pofta Buna !
Comentarii recente
Adelina
16/08/2011 at 13:15Asta-i dulceaţă de dovlecel, nu de dovleac.
Anonymous
16/08/2011 at 16:11De care dovleac ati folosit , dragele mele , din acela cu coaja verzulie ?
Mihai
16/08/2011 at 23:36Neştiutor cum sunt eu.Sau nesigur.
Pun o intrebare:Dovleac sau dovlecel?
Mulţumesc!
Leila
17/08/2011 at 12:52Cu scuzele de rigoare , fiind mai tot timpul pe drumuri in graba am scris dovleac . Multumesc de atentionare , am folosit dovlecei 🙂
Anonim, am folosit dovlecelul clasic nu zuchini .