Nimic mai simplu de facut decat aceasta dulceata. Da ati citit bine am pregatit dulceata de gogonele. Initial m-am intrebat si eu, oare cum va fi? Oare ce gust va avea aceasta dulceata ? Eram in dilema, nu stiam ce sa fac. Pregatesc sau nu dulceata de gogonele… Cum vor reactiona ai mei daca le spun ce dulceata am de gand sa prepar…
Ei, dar am lasat deoparte temerile am intrat in gradinuta si am cules gogonelele. Am ajuns acasa si m-am pus pe treaba. Am ramas si eu surprinsa de dulceata mea de gogonele… Nu credeam ca va iesi ceva bun, dar sincer va spun ca am fost placut surprinsa. Am stat cu hartia si pixul aproape sa notez exact toate ingredientele si cantitatile ce le-am folosit la prepararea acestei dulceti. Nu mai lungesc vorba si trec sa scriu direct reteta de dulceata.
Ingrediente Dulceata de Gogonele :
3 kg gogonele
1 kg zahar gelifiant Margaritar
2 fiole cu esenta vanilie
2 lamai
1 lingurita praf conservant sau salicil (este optionala folosirea acestora )
Preparare Dulceata de Gogonele :
Spalam gogonelele si le taiem cuburi (eu am folosit rosiile cherry) sau le feliem dupa ce indepartam mijlocul lemnos. Gogonelele taiate le punem intr-o cratita si le lasam sa fiarba circa 40 minute acoperite cu capac. Amestecam in ele cat mai frecvent pentru a nu se prinde de cratita.
In acest timp gogonelele fierb. Dupa trecerea celor 40 minute adaugam coaja rasa de la lamai si zeama stoarsa. Punem zaharul si fiolele de vanilie lasand sa fiarba inca 10 minute. Adaugam praful conservant sau salicilul. Se amesteca si se pune dulceata in borcane.
Se capseaza si se pun la dunst uscat intre paturi pana a doua zi. Daca nu doriti sa folositi conservant puneti dulceata in borcane, capsati apoi le sterilizati timp de 30 minute in baie de apa dupa care le asezati intre paturi uscate pana a doua zi.
Comentarii recente
Diana
18/10/2016 at 08:54In ce cantitate de apa trebuiesc fierte?
Liana Liana
20/10/2016 at 22:18Buna Diana. Apa nu trebuie sa pui.