Dulceata de nuci verzi
Imi place la nebunie dulceata de nuci verzi!!
Imi amintesc cand eram acasa copil,ca mama facea doar cateva borcanele , nu ca nu s-ar fi gasit nuci sau ca nu-i placea sa isi murdareasca mainile, ci fiindca zaharul era cea mai mare problema la acea vreme..
Asa ca strangea zaharul si vara ne facea cate putina dulceata din fiecare fruct.
Preferatele mele erau dulceata de nuci verzi si dulceata de cirese amare cu menta.
Am mai facut si in anii trecuti dulceata de nuci verzi dar nu stiu care a fost baiul de nu am scris si reteta .
Nu stiu daca mai gasiti acum nuci bune de facut dulceata, dar va puteti salva reteta si sa o aveti pentru la anu’.
Dulceata de nuci verzi-Ingrediente
100 de nuci verzi
600 ml apa
1 kg zahar
1 lamaie
Mod de preparare-Dulceata de nuci verzi
Culegem nucile cat inca nu au coaja pe interior intarita, le spalam si le curatam de partea verde.
Pentru ca ti se innegresc mainile de la ele folositi manusi si de preferat sa le curatati sub jet de apa.
Nucile curatate se pun in apa rece in care am stors putina zeama de lamaie .
Se tin la frigider cam 6-5 ore timp in care schimbam apa de mai multe ori.
Punem la fiert apa cu zaharul timp de 10-15 min pana ce siropul incepe sa se lege.
Adaugam nucile si zeama de la o lamaie.
Fierbem dulceata cam 30 min(in tot acest timp inlaturam cu o paleta spuma formata), pana ce siropul este bine legat.
Aflati asta punand cateva picaturi pe o farfurie ce a stat in congelator.
Daca siropul nu curge atunci dulceata e fiarta.
Lasam sa se raceasca in vasul in care a fiert dupa care o punem in borcane pe carte le-am sterilizat in prealabil.
Capsam borcanele si le punem in camara la loc intunecat si racoros.
Comentarii recente
radulescu florentina
05/06/2015 at 21:40am facut aceasta reteta de dulceata 2 ani la rand si nu mi-a iesit niciodata asa de transparenta ca a dumneavoastra…ceva se intampla !in ce luna din an se culeg nucile ptr dulceata…poate nu le-am cules cand a trebuit .
Loredana
08/06/2015 at 13:09Acum e perioada nucilor pentru dulceata .Nu ti-a iesit transparenta fiindca ai fiert prea mult timp nucile cu siropul de zahar si astfel s-a caramelizat.Sau e posibil ca sa nu fi schimbat apa prea des la nuci.
Marina
05/06/2017 at 08:10Pentru ca nuca, conține iod si è normal sà fie mai inchisa la culoare, si se ferbe parțial timp de 2 zile, si la foc lent.
Loredana
18/06/2017 at 21:22Marina fiecare face dupa reteta lui 🙂