Am spus cu ceva timp in urma ca imi place la nebunie indulcitorul Green Sugar – de la Laboratoarele Remedia deoarece nu confera preparatelor gustul amarui specific altor indulcitori.
Un alt preparat la care am folosit Green Sugar este de data aceasta Dulceata de pere si mere. O alta dulceata pregatita cu acelasi indulcitor este Dulceata din fructe de soc si pere.
Ingrediente Dulceata de pere si mere
1 kg pere si mere (in parti egale)
6 linguri Green sugar
¼ sfert pastaie de vanilie (sau 2 fiole esenta vanilie)
1 bastonas scortisoara
4 cuisoare
1 lamaie
300 ml apa
½ pachet Gelfix 3:1
Preparare Dulceata de pere si mere
Spalam fructele si indepartam semintele. Le taiem cubulete si le punem la fiert intr-o cratita impreuna cu 300 ml apa, 5 linguri de Green sugar – dulce natural, bucatica de pastaie de vanilie(sau esentele de vanilie), coaja de lamaie razuita, zeama de lamaie stoarsa, cele 4 cuisoare si bastonasul de scortisoara, pana fructele sunt fierte si sunt moi.
Amestecam restul de Green sugar cu Gelfix-ul si il adaugam la dulceata lasand sa mai fiarba 2-3 minute. Oprim focul, indepartam scortisoara, cuisoarele si punem dulceata de pere si mere in borcanele. Le capsam si le asezam pe raft in camara in asteptarea zilelor lungi de iarna.