Dulceata de Piersici
Soiul de piersici – Superba de toamna se maturizeaza in a doua jumatate a lunii septembrie si pe buna dreptate i se spune superba caci are o savoare aparte cum nu iti poti imagina. Daca ai norocul sa gasesti acest soi de piersici pe piata nu ezita sa le cumperi chiar daca sunt mai mici decat piersicile pe care le cunosti…. Au un gust aparte dulce-amarui, cu pulpa alb-galbuie si o aroma puternica ce iti atata simturile olfactive si nu numai…. . Dulceata preparata din acest soi este deosebita din toate punctele de vedere…. Nu va mai povestesc, va las pe voi sa descoperiti gustul lor … Vedeti si alte dulceturi in sectiunea Retete Conserve si Muraturi .
Ingrediente Dulceata de Piersici :
5 kg piersici
1.5 kg zahar
3 lamai
500 ml vin alb sec
1/2 pastaie vanilie
3 pachete Gel Fix 1:1
salicil sau praf conservant
Preparare Dulceata de Piersici :
Piersicile se spala apoi se oparesc in apa clocotinda dupa care le punem imediat in apa rece si le decojim. Dupa ce am decojit piersicile le desfacem si indepartam samburii. Ii asezam intr-o cratita mai mare si punem peste ele zeama de la 3 lamai si coaja razuita.
Adaugam vinul, zaharul pastaia de vanilie si punem la fiert pana scade cantitatea la jumatate. Adaugam gel fix-ul si lasam sa mai fiarba 1 minut. La sfarsit adaugam 1 lingurita salicil sau 1 pachet praf conservant, dupa care puneti Dulceata de Piersici in borcane, capsati si le asezati la dunst uscat intre paturi pana a doua zi.