Ingrediente :
20 kg prune bistrite
2 kg zahar
1 lingura salicil(sau praf conservant)
Preparare :
Prunele le spalam si desamburim ,apoi le dam prin masina de tocat ( eu le-am macinat cu robotul de bucatarie). Intr-o cratita (labose) punem prunele macinate la fiert . Cratita nu o punem direct pe flacara ci pe o plita . Lasam la fiert circa 5 ore pana scade mai mult de jumate (asta daca vrem sa obtinem o dulceata mai tare care poate fi folosita la diverse umpluturi ca de exemplu la hajose, cornulete, taste,….., etc) amestecand mereu sa nu se prinda .Adaugam 2 kg zahar si amestecand mereu lasam sa mai fiarba impreuna cu zaharul circa 1 ora. Adaugam la sfarsit si 1 lingura de salicil . Se pune dulceata in borcane , se capseaza si se pun la dust uscat (in paturi) pana a doua zi Astfel obtinem delicioasa dulceata de prune.
Pofta Buna !
Comentarii recente
Marcela S.
04/09/2008 at 01:13Papara asta de prune cred ca ar merge bine cu mamaliga. Imi aduce aminte de copilarie – la bunica mea.
Leila
04/09/2008 at 16:11Am auzit ca e o delicatesa dulceata de prune cu mamaliga :).Nu am incercat dar cred ca ar fi timpul sa incerc . pupice