25 kg prune coapte
500 g zahar
PREPARARE:
Prunele se spala si se scot samburii. Intr-o cratita mare , punem prunele pregatite si la foc domol le fierbem timp de 3 ore si jumatate amestecand mereu sa nu se prinda de cratita (nu am pus cratita direct pe foc ci inaite am pus o plita pe ochiul de aragaz ) . Dupa ce am fiert dulceata timp de 3 ore jumate am adaugat 500 gr zahar cu care l-am mai fiert timp de 30 minute.
Oprim focul si punem dulceata in borcane si apoi le punem in paturi, la dunst uscat pana a doua zi cand se vor raci dupa care le asezam in camara.
Cantitatea de zahar folosit difera in functie de cat de coapte sunt prunele din care vom face dulceata, putand folosi mai mult decat am folosit eu.
Comentarii recente
ediana
27/08/2012 at 16:51imi aminteste magiunul facut de mama in fiecare an
Ediana
Lory
27/08/2012 at 21:21Ma bucur ca ti-a trezit amintiri frumoase :):*
Anonymous
27/08/2012 at 22:1225 kg????
Lory
28/08/2012 at 15:57Da, 25 kg 🙂 colega mea a facut pentru toata familia :)))