Aceasta reteta cu Dulceata Rapida de Ardei Iuti a pornit de la o reteta ce am vazut-o la Nigella Lawson, Chilli Jam doar ca eu am modificat reteta dupa ingredientele avute si dupa gustul nostru.
Nu voiam sa obtin o gelatina cu ardei iute ci voiam totusi o dulceata mai consistenta cu mai multi ardei si langa care sa nu stau o gramada de timp.
Iata rezultatul, Dulceata Rapida de Ardei Iuti . Va recomand sa incercati si varianta colegei mele, Dulceata de Ardei Iute.
Ingrediente Dulceata Rapida de Ardei Iuti :
1 kg ardei iute rosu
500 g ardei capia (sau ardei gras)
1 kg zahar gelifiant
600 ml otet de mere (eu am folosit otet de mere si caise)
Preparare Dulceata Rapida de Ardei Iuti :
Taiem ardeii iuti si capia pe lung, indepartam semintele . Le maruntim in robotul de bucatarie cat mai marunt.
Punem ardeii la fiert impreuna cu otetul de mere pentru circa 15 minute dupa care adaugam zaharul gelifiant cu care mai fierbem la foc mic timp de 10 minute.
Lasam sa raceasca timp de 30 minute dupa care punem dulceata in borcanele sterilizate. Capsam si punem borcanele la camara.
O putem servi la fripturi reci, la branzeturi, la sandvisuri, omlete
Spor !
Comentarii recente
Sechel
20/10/2017 at 09:48Cum e zaharul gelifiant?
Liana Liana
23/10/2017 at 15:11Gasesti la Kaufland, selgros, magazinele mai mari. Scrie pe pachet .