Fiindca am avut in toamna asta gutui si mere din belsug, am pregatit si gem asortat de gutui si mere, pe langa delicioasa dulceata de gutui, cu gutuile taiate bastonase, cubulete si gem simplu de gutui.
Toate au iesit foarte gustoase si bune !!
Ingrediente
1,7 kg mere rase
1,7 kg gutui rase
1,5 kg zahar alb
300 ml apa
zeama de la o lamaie
Mod de preparare
Din apa si zahar facem un sirop ce il fierbem in cateva clocote , cam 5 min. Adaugam merele si gutuile rase cu tot cu coaja, zeama de lamaie , lasam focul la mic si fierbem gemul cam 60-70 min pana ce zeama scade si e destul de legat. La final gemul va avea o culoare rosiatica .
Se pune fierbinte in borcanele spalate si sterilizate in cuptor, se capseaza si se aseaza in paturi pana la racirea completa .
Gemul iese foarte parfumat , combinatia de mere si gutui fiind foarte buna, asa ca nu e nevoie sa ii mai adaugati zahar vanilat sau alte arome.Dar daca doriti o puteti face .
Comentarii recente
mara
04/11/2013 at 14:41am sa fac astazi reteta si voi verea cit de buna este .Pot sa pun si pere?