Gem de cirese, reteta de gem pregatit in casa. Cum se face gemul de cirese. Dulceata de cirese, dulceata de fructe. Cel mai bun gem de cirese. Dulceata.
Gem de cirese-Ingrediente
2,5 kg cirese fara samburi
1,250kg zahar
1 plic sare lamaie(8gr)
4-5 fire menta verde
Gem de cirese-Mod de preparare
Spalam bine ciresele si le indepartam samburii.
Le punem intr-un robot de bucatarie si le maruntim in asa fel incat sa ramana totusi mici bucatele ..adica nu le transformam intr-o pasta.
Le punem intr-o cratita cu fundul gros, adaugam zaharul si sarea de lamaie si le fierbem la foc mic .
Cand incepe sa se formeze spuma deasupra o inlaturam cu mare grija.
Cam dupa 25 de minute de cand a inceput sa fierba incepem sa luam probe.
Punem cam doua lingurite de gem intr-un castronel tinut la rece si il introducem in frigider.
Este gata atunci cand siropul din gem este inchegat iar gemul nu este prea fluid .
Eu nu l-am scazut prea tare fiindca nu am vrut sa fie prea inchegat.
Cam cu 10 min inainte de a opri focul adaugam in gem o legatura de menta .
Dupa ce gemul a fiert il punem in borcane sterilizate in cuptor si le asezam cu capacul in jos in paturi pana se raceste.
Menta ii da o savoare deosebita !!
Ce imi place la acest gem de cirese, e ca si-a pastrat o culoare foarte frumoasa …pozele mele nu a scos-o in evidenta atat de bine.
Am obtinut 9 borcanele de 320gr.
Comentarii recente
Poliana
27/06/2012 at 11:24Arata delicios de bine, si e una din dulceturile mele preferate!
Maria
04/07/2021 at 03:17Buna seara,
Am facut gem de cirese dar nu se leaga. L am fiert vreo 2 ore deoarece a lasat multa zeama si a scazut f greu, dar de legat tot nu s a legat. Ce ma sfatuiti? Multumesc!
Loredana
06/07/2021 at 22:10Buna, chiar nu inteleg de ce nu se leaga. Acum trebuie sa tineti cont ca timpul de fierbere este direct proportional cu, cantitatea de gem facuta !!