Gem de Macese
O sumedenie de dulceturi, gemuri, si conserve am pus anul acesta si iata ca dupa 20 de ani am hotarat sa incerc si eu Gemul de Macese. Asadar sa trec la ale mele, am preparat gemul de macese in felul meu dupa cum v-am descris in cele ce urmeaza. Sper sa fie pe gustul vostru si neaparat sa il incercati sa nu regretati mai apoi ca nu ati incercat gemul de macese. Rasfoiti sectiunea Retete Conserve si Muraturi pentru mai multe retete cu gem sau dulceata.
Ingrediente Gem de Macese :
5 litri de pasta de macese
1.5 kg zahar gelifiant
2 lamai
2 fiole esenta de vanilie
1 lingurita salicil sau praf conservant
Preparare Gem de Macese :
Intr-o cratita turnam pasta de macese si o lasam la fiert timp de 40 minute de cand da primul clocot avand grija sa amestecam mereu pentru a nu se prinde. Adaugam coaja rasa de la cele doua lamai, zeama si esentele de vanilie.
Adaugam tot acum si zaharul lasand sa fiarba impreuna 10 minute. Luam cratita deoparte punem salicilul si punem gemul in borcane. Capsam, intoarcem borcanele cu gura in jos pentru 5 minute dupa care asezam borcanele in dunst uscat intre paturi pana a doua zi.
Pentru a nu folosi conservant va recomandam sa sterilizati inainte borcanele dupa care procedati ca in reteta.
Comentarii recente
Luca Nicoleta
23/10/2014 at 21:00Se cumpără de la piață pasta de măcieșe,adică măcieșele stoarse într-o presă specială,e foarte greu să le cureți de codițe,multă muncă și apoi se dau de multe ori prin sită pentru a ieși o dulceață fină…Deci fuguța la piață!