Gem de sfecla rosie – Retete conserve si muraturi
De cand am vazut aceasta reteta de gem de sfecla rosie, mi-am spus ca trebuie neaparat sa o incerc si eu.
Imi place mult sfecla rosie, o mananc coapta in cuptor, dar am facut din ea si conserve pentru iarna.
O alta reteta pe placul meu este sfecla rosie cu hrean ce merge foarte bine cu friptura de miel.
In varianta gem de sfecla rosie merge perfect la aperitive, gustari in combinatie cu branzeturi.
Ingrediente-Gem de sfecla rosie
1 kg sfecla rosie
3 mere mari
350 g zahar brun
coaja si zeama de la o lamaie mare
zeama de la doua portocale
o lingurita ghimbir ras
Mod de preparare- Gem de sfecla rosie
Sfecla si merele curatate se rad prin razatoarea mare.
Se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul brun, sucul si coaja de lamaie, sucul de portocale si ghimbirul.
Fierbem la foc potrivit, amestecand din cand in cand ca sa nu se prinda de fundul vasului.
Eu l-am fiert aproximativ o ora, e gata atunci cand capata consistenta unei dulceti/gem.
Cat e fierbinte se pune in borcane sterilizate si se pastreaza in camara sau frigider.
Poate fi servit cu o crema de branza pe o felie de paine cu seminte sau dupa bunul plac.