Ingrediente Ghiveci cu orez la borcan:
2 kg ardei capia,
2 kg gogosari,
2 kg ardei grasi(galbeni, verzi,),
4 kg rosii,
1 kg morcovi,
1 kg ceapa,
300 g orez,
500 ml ulei,
frunze de telina , patrunjel verde (optional)
sare, piper macinat,
1 lingura praf conservant(optional)
Preparare Ghiveci cu orez la borcan:
Morcovii se curata, spala si se dau pe razatoarea mare.Ceapa se curata,spala si se taie julienne. Indepartam cotorul si semintele de la ardei apoi ii spalam si taiem si pe acestia julienne. Rosiile se oparesc in apa fierbinte si se curata. Se taie felii. Orezul il fierbem pe jumatate in apa cu sare apoi il spalam si il dam deoparte.
Pe 500 ml ulei incins punem la calit morcovii. Cand acestia se inmoaie putin adaugam la calit ceapa si ardeii impreuna cu o mana de sare(cat incape intr-o mana ).Lasam la calit pana ardeii si ceapa sunt moi. Acum adaugam rosiile si orezul fiert pe jumatate, condimentam cu sare, piper macinat dupa gust lasand sa fiarba pana orezul e fiert. Putem adauga verdeturi maruntite ca patrunjel verde si telina daca dorim ,dar eu am omis aceasta etapa. Oprim focul, adaugam 1 lingura praf conservant(e optional si praful…) si amestecam, punem in borcane de 800 ml, capsam si asezam borcanele in dunst uscat intre paturi pana a doua zi.
Pofta Buna!
Comentarii recente
Anonymous
27/08/2012 at 09:56Buna! Ce inseamna dunst uscat?
MULTUMESC!
Lory
27/08/2012 at 10:13Dunst uscat- o racire lenta in paturi )
Top Cuisine avec Lavi
27/08/2012 at 10:12Acest ghiveci este demential si se pastreaza foarte bine! Arata foarte bine!
Lory
27/08/2012 at 21:23Multumim Lavi :*
Angelica
27/08/2012 at 10:24Ce grozava conserva!!!Imi place mult:-)
Va pup fete dragi!
Lory
27/08/2012 at 21:24Angelico fac si eu zilele astea …sper 😀 asa ca dau la schimb pe un borcan din ala de dulceata ce tocmai ai postat-o :)) echitabil troc, nu ? :))))
Pup si eu :*
Geta
28/08/2012 at 09:35Va rog spune-ti la cantitatile respective, cate borcane au iesit???
Lory
28/08/2012 at 15:54Geta eu nu stiu …dar cand vorbesc cu ,colega (e in concediu) o intreb si am sa-scriu aici 🙂
Rocsy Ciobanu
01/09/2012 at 22:35E foarte buna.Noi ii zicem tocana de legume!!
Anonymous
06/10/2012 at 15:45mai exact cat se fierbe?:)
Lia
06/10/2012 at 21:11Anonim, „adaugam rosiile si orezul fiert pe jumatate, condimentam cu sare, piper macinat dupa gust lasand sa fiarba pana orezul e fiert…”