INGREDIENTE 1 PORTIE:
1 litru ulei,
3 kg ceapa,
2 kg ardei grasi,
1 kg morcovi,
7 kg rosii,
1 kg fasole verde cruda,
2 buc vinete mari,
1 legatura mare frunze telina,
1 legatura mare frunze patrunjel,
2 bucati ardei iute (facultativ),
Sare grunjoasa ( sa nu fie iodata ),
piper dupa gust,
1 lingurita salicil sau 1 plic praf conservant,( optional)
PREPARARE:
Se pune intr-o cratita 1 litru de ulei, 3 kg de ceapa taiata solzisori pe care ii calim dupa care adaugam , 2 kg de ardei spalati , curatati de seminte si taiati solzisori si lasam la calit in continuare pana se inmoaie si acestia.
Adaugam 1 kg de morcovi taiati felii subtiri si lasam la calit in continuare pana cand sunt pe jumatate moi si acestia.
Adaugam cele 7 kg rosii decojite in prealabil si taiate cubulete mai mari( sa decojim mai repede si mai usor rosiile va recomand sa le tineti in apa clocotinda pret de cateva secunde , astfel ele se vor decoji usor ), apoi adaugam 1 kg de fasole cruda rupta bucatele potrivite,se adauga o mana de sare , iar spre sfarsit cand deja fasolea e fiarta mai mult de jumatate se adauga si cele 2 vinete mari taiate cuburi; ardeii iuti feliati (asta daca doriti ca ghiveciul sa fie mai picant …) , se pun frunze de telina, si de patrunjel tocate marunt , se condimenteaza cu sare , piper daca mai e nevoie si lasam sa fiarba in continuare pana fasolea e fiarta.
La sfarsit adaugam 1 lingurita salicil sau 1 plic praf conservant( optional). Se pun in borcane si se pun borcanele in patura la dunst uscat sa stea pana a doua zi .
PS. Rapid putem incropi un ghiveci delicios cu orez , putem face o mancarica scazuta , sa adaugam la unele ciorbe , ….
Comentarii recente
Alina
25/08/2009 at 08:15Mmmmmmm!!! Bun, bun, bun!
Am sa fac si eu dar pesrte vreo doua saptamani… Pana atunci, salivez in fata monitorului 😛
Diana Didona
02/09/2009 at 22:22De nota 10+!