Gogosari dulci acrisori in sos de mustar
Ingrediente:
4 kg gogosari,
400 g mustar dulce,
2 cani ulei,
2 cani zahar,
2 cani otet,
3 linguri sare,
piper boabe,
foi de dafin,
Preparare:
Gogosarii se curata de cotor si seminte si se spala. Ii taiem fasii de 2 cm. Intr-o oala mai mare punem la fiert uleiul, otetul,mustarul, zaharul, sarea si cand clocoteste adaugam gogosarii feliati. De cand incepe sa dea din nou in clocot lasam sa fiarba nu mai mult de 10 minute. Oprim focul,adaugam 1 plic praf conservant, asezam gogosarii in borcane,punem cate o foaie de dafin si cateva boabe de piper(circa 1/2 lingurita) turnam deasupra sosul rezultat capsam borcanele (sau punem capac) si le asezam intre paturi la dunst uscat.
Din cantitatile date in reteta am obtinut 7 borcane de 800 ml cu gogosari.
Comentarii recente
Geta
31/08/2012 at 09:39Super reteta!! O sa o fac si eu!!! multumesc pentru ca specifici si nr de borcane si cantitatea lor, pentru gospodinele mai putin experimentate. :))
Lory
31/08/2012 at 11:02Sa ai spor Geta !!
Mihaela
31/08/2012 at 09:43Buna fetelor,
Arata foarte bine, dar vreau sa intreb cu cum se pot servi ? Ca si garnitura ?
Multumesc,
Mihaela
Lory
31/08/2012 at 11:04Mihaela se pot servi ca si garnitura la o friptura dar si ca salata…adica sa insoteasca o mancare.O poti folosi si in salata orientala :)…e foarte buna!!
Angelica
31/08/2012 at 10:48Ooooo Lia,da’ ce bine arata!!!!
Imi sacrific ladita de gogosari si ii pun asa,imi plac si reteta e super tare,n-am mai auzit de combinatia asta.
Revin cu impresii.
Te puup si pe tine Lory draga:-)))
Zi faina fete dragi!
Lory
31/08/2012 at 11:08Angi vad ca Lia i-a lasat in bucati mai mari …eu am facut aceasta reteta acum multi ani dar am taiat gogosarii fasii mai subtiri …se aseaza si altfel in borcan si se combina mai bine cu sosul .Dar si in varianta asta as pregati si eu …desi ai mei nu prea se dau in vant dupa asa ceva …iar eu nu am voi :(…dar pentru a pune la o salata orientala sau la o friptura cand am musafiri, tot as face si eu cateva borcanele .
Te pup :* O zi buna si tie !!
Simona
31/08/2012 at 11:29Am mancat la o prietena si sunt ffff buni, sper sa apuc sa fac si eu;-). Multumim pt reteta.
Simona
Top Cuisine avec Lavi
01/09/2012 at 09:38Suna interesant! Nu am mancat niciodata! Poate fac si eu o portie.
Rocsy Ciobanu
01/09/2012 at 22:34Cat de interesanta.Eu fac gogosari in sos, pun mustar dar si pasta de tomate.
Anonymous
01/09/2012 at 22:35Doamneeee….am mancat gogosari preparati asa acum 10 ani si n-am indraznit sa cer reteta si nici n-am mai vazut-o pe undeva. E dementiala!!! Merge tare bine cu o slana!! Carmen L.
Lia
14/09/2012 at 22:42Carmen, acum ai reteta pot sa te pui pe treaba :)Merge cu slana si inca cum :)))) Pupice :*
Anonymous
14/09/2012 at 16:25Reteta e minunata o prepar de multi ani si eu .AS vrea sa va atrag atentia ca ati uitat sa spuneti de otet cind il puneti.
Cristina Georgeta
14/09/2012 at 16:29Buna ziua fetelor, eu am facut aproape aceeasi reteta, dar fara mustar. Ce particularitate are mustarul in aceasta reteta? Ce schimba ca si gust? Va pup si astept raspuns. <3
Lia
14/09/2012 at 22:43daca adaugi mustar e mult mai delicat gustul …. In plus obtii un fel de pasta , crema ce o poti servi si pe paine ….hmmm
Cristina Georgeta
15/09/2012 at 15:31Buna, daca am ardei kapia in loc de gogosari, schimba ceva? Mersi. Pup
Lia
16/09/2012 at 00:34Cristina , merge si cu ardei kapia daca va place 🙂 Eu azi am incercat cu ardei kapia copti …a iesit super !!! deci dai bataie …
Cristina Georgeta
15/09/2012 at 11:23Multumesc pentru raspuns, Lia. Am fost in targ si n-am gasit gogosari frumosi, dar am luat 10kg de ardei kapia. Pot face aceeasi reteta sai imi dai alta asemanatoare? Multumesc. Pupici..<3
Lia
16/09/2012 at 20:19Merg si cu ardei kapia .
Anonymous
16/09/2012 at 16:43IMI PUTETI SPUNE VA ROG CU CE AS PUTEA INLOCUI CONSERVANTUL???AM TOATE INGREDIENTELE DAR IMI LIPSESTE CONSERVANTUL SI NU AM DE UNDE SA-L CUMPAR!VA MULTUMESC!
Lory
16/09/2012 at 17:11Eu zic ca poti inlocui cu 3 aspirine zdrobite:)
Anonymous
04/10/2012 at 17:18Eu fac mereu fara conservant si pun borcanele la cuptor 35 min la 120 grade.
Gabi
13/09/2016 at 16:44Nu folosesc conservant la nimic.Nici aspirina . Dau totul la duns… Cate borcane ies? Cu aproximatie…
Borza Florin
14/10/2013 at 07:59Daca pun mustar de dijon este bine???