Acesti Gogosari in suc propriu (conservati la rece) fac parte din categoria de muraturi preferate ce in fiecare an ii prepar mereu. Prefer aceasta metoda de conservare a gogosarilor deoarece raman crocanti si faptul ca isi lasa ei sucul propriu pe care ulterior il vom folosi la conservare le da un gust mai bun decat gogosarilor conservati prin metoda de oparire.
Alte retete bune cu Gogosari gasiti mai jos dand clic pe titlul din imagini!
Gogosari in suc propriu (conservati la rece) – Ingrediente
Pt. 1 portie :
6 kg gogosari
700 ml otet
700 g zahar
6 linguri sare la vrac
1 lingura salicil
piper boabe
foi de dafin
seminte de mustar
hrean
Gogosari in suc propriu (conservati la rece) – Preparare
Gogosarii se spala si se taie felii dupa cum doriti (in 4 sau ,felii mai mici). Se pun intr-un vas mai mare se adauga sarea,otetul, zaharul, salicilul si se amesteca totul bine.
Gogosari in suc propriu
Se lasa 24 ore, sa se patrunda totul bine. Se mai amesteca de cateva ori gogosarii in cele 24 de ore ca zaharul si sarea sa se topeasca. La sfarsitul celor 24 ore va rezulta un suc delicios ce va fi pus peste gogosari.
Punem gogosarii in borcan, punem 1 foaie de dafin la fiecare borcan, 3 bastonase hrean, cateva seminte de mustar si cateva boabe de piper. Umplem borcanele cu sucul rezultat in cele 24 de ore. Inchidem borcanele cu capace si le asezam in camara.
Alte Retete cu Gogosari gasiti in imaginile de mai jos !
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!
Comentarii recente
Alina
19/09/2009 at 09:28Intotdeauna am pus gogosarii opariti in baitz… si sunt deliciosi!
Dar asa cum ii pui tu, mi se pare ca este mai usor! Si pentru ca nu am pus (inca) gogosarii pentru iarna, am sa ma folosesc de reteta ta!!!
O zi buna si te imbratisez cu drag!
Leila
19/09/2009 at 22:58:)reteta o am de la o buna prietena de a mamei si de atunci tot asa le prepar . Inainte si eu faceam baitzul de opaream gogosarii dar era parca prea multa treaba cu ei 🙁 dar asa 🙂 … merge parca mai repede :)) sau mi se pare doar mie ??? :))
O duminica insorita iti doresc !!!
Lavinia
10/09/2011 at 17:42Curiozitatea mea este daca nu se molesesc nici un pic..????
sau folositi gogosari din gradina proprie, fara chimicale?
Multumesc!
Anonymous
29/08/2012 at 16:56nu se molesesc, eu de cativa ani buni folosesc aceasta reteta doar ca nu pun salicilat, conservant, etc…Mentionez ca dupa ce inchid borcanele cu capacele fierb borcanele cam 10 minute.
Lory
11/09/2011 at 13:22Lavinia de cativa ani buni fac si eu aceasta reteta a lui Lia :0 Pot sa-ti spun ca sunt deliciosi !!Raman tari, crocanti sunt super la gust!!!
Eu am folosit gogosari cumparati de la piata si de fiecare data nu am dat gres cu ei 🙂 Tii recomand !!
Lavinia
16/10/2011 at 19:05Dragele mele, a venit vremea retetei voastre. Cele 6 kg de gogosari sa fie cantarite fara cotoare?
Leila
16/10/2011 at 19:10Lavinia , cu cotoare cu tot sa fie 6 kg 😉 Sa ai spor ! Pupice !
Anonymous
28/08/2012 at 11:28Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti cate borcane ies la aceasta reteta?
Lory
28/08/2012 at 15:53Sincer nu mai stiu exact dar cam 7-8 borcane de 800gr…asta depinde cat de presat ii pui in borcan 🙂
Anonymous
28/08/2012 at 12:21Ce i salicilul?
Lory
28/08/2012 at 16:02Un tip de conservant …se gaseste in zona ardealului .
Poti pune un pliculet de conservant normal sau pastile de aspirina zdrobite
CARUBO
05/09/2012 at 19:18Pun gogosari cu aceasta reteta de 7 ani,nu mi-au fermentat niciodata. Am gasit un borcan uitat prin camara in luna de vara si a fost la fel de bun la gust ca la Craciun. Zeama care ramane de la gogsari dupa ce o ii pun in borcane o folosesc si la ardei iuti murati pentru iarna. Sunt fabulosi! Incercati aceasta reteta cu incredere.
Lory
06/09/2012 at 21:34Si eu mai am cateva borcane de anul trecut, sunt exact cum ai spus tu :)…intradevar se merita sa faci aceasta reteta !!
Anonymous
18/09/2012 at 16:24eu pun si conopida e super
Violeta
21/08/2018 at 08:59aspirina = acid salicilic
Anonymous
18/09/2012 at 16:19cunosc reteta e buna folositi cu incredere
Anonymous
18/09/2012 at 16:21mie mi/a iesit 2 borcane a 3 kg depinde cat de presati ii pui in borcane
Ana
22/09/2012 at 02:54Doamne, ce bine arata….!
Anonymous
24/09/2012 at 17:43Se pune si apă în compoziţie sau doar oţet şi restul?
Lia
25/09/2012 at 18:01doar otet, si restul …. 🙂
Anonymous
27/09/2012 at 12:58Se poate inlocui zaharul cu miere, si daca da, cam ce cantitate de miere ar trebui?Felicitari pentru blog, aveti retete super, va urmaresc demult, doar ca nu am facut nici un comentariu pana acum.Mult succes in continuare
IULIANA
Lia
27/09/2012 at 16:12Iuliana, niciodata nu am incercat cu miere, deci nu pot sa garantez ca va iesi la fel de bine reteta 🙂 Multumim pentru aprecieri.
Anonymous
02/10/2012 at 13:34Multumesc pt raspuns.I-am pus cu zahar cum spune reteta si eu voi maca mai putin….pt ca sant diabetica…desii imi plac ffff mult.
Anonymous
27/09/2012 at 13:35la aceasta reteta de gogosari in suc propriu nu m-ai e nevoie de apa?
Lia
27/09/2012 at 16:09Nu e nevoie de apa. Isi lasa ei suc suficient 🙂 Sa ai spor !
Anonymous
29/09/2012 at 18:03Si eu folosesc o reteta aproape la fel ca asta si gogosarii ies crocanti,mie asa-mi plac.Gustul nu se poate descrie in cuvinte,e BESTIAL!
Anonymous
01/10/2012 at 17:14buna fetelor…mi se pare o reteta foarte interesanta…chiar am sa o incerc si eu. dar sunt curioasa in cat timp se pot consuma?
multumesc. o zi frumoasa
Lia
01/10/2012 at 17:54Se pastreaza fara problema si de la un an la altul . Sa ai spor !
Gheorghe Dediu
27/06/2013 at 08:26ce fain arata abia astept sa fac si eu. dar cu altfel de ardei(capia sau gras)iese pt ca aici gogosari nu gasesti
Victorioasa Concursuri
27/08/2013 at 12:21unde gasesc salicil? se poate pune conservant? sau aspirina pisata?
LoredanaCarp
03/09/2013 at 15:36Poti pune conservant sau aspirina !!
Nicoleta
28/08/2015 at 23:55Intrebare …..va referiti la 6 kg de gogosari curatati de cotoare si seminte ? Multumesc!
monica
21/09/2015 at 19:246 kg de gogosari cu tot cu codite
Loredana
28/09/2015 at 15:48Da, cu tot cu codite .
monica
21/09/2015 at 19:11O reteta extraordinara o recomand.o folosesc de 10 ani
.sunt un deliciu.