Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Gogosari in suc propriu (conservati la rece)

Gogosari in suc propriu (conservati la rece)

Acesti Gogosari in suc propriu (conservati la rece) fac parte din categoria de muraturi preferate ce in fiecare an ii prepar mereu. Prefer aceasta metoda de conservare a gogosarilor deoarece raman crocanti si faptul ca isi lasa ei sucul propriu pe care ulterior il vom folosi la conservare le da un gust mai bun decat gogosarilor conservati prin metoda de oparire.

Alte retete bune cu Gogosari gasiti mai jos dand clic pe titlul din imagini!

Gogosari in suc propriu (conservati la rece) – Ingrediente

Pt. 1 portie :
6 kg gogosari
700 ml otet
700 g zahar
6 linguri sare la vrac
1 lingura salicil
piper boabe
foi de dafin
seminte de mustar
hrean

Gogosari in suc propriu (conservati la rece) – Preparare

Gogosarii se spala si se taie felii dupa cum doriti (in 4 sau ,felii mai mici). Se pun intr-un vas mai mare se adauga sarea,otetul, zaharul, salicilul si se amesteca totul bine.

Gogosari in suc propriu

Se lasa 24 ore, sa se patrunda totul bine. Se mai amesteca de cateva ori gogosarii in cele 24 de ore ca zaharul si sarea sa se topeasca. La sfarsitul celor 24 ore va rezulta un suc delicios ce va fi pus peste gogosari.

Gogosari in suc propriu (conservati la rece)

Punem gogosarii in borcan, punem 1 foaie de dafin la fiecare borcan, 3 bastonase hrean, cateva seminte de mustar si cateva boabe de piper. Umplem borcanele cu sucul rezultat in cele 24 de ore. Inchidem borcanele cu capace si le asezam in camara.

Gogosari in suc propriu (conservati la rece)
Gogosari in suc propriu

Alte Retete cu Gogosari gasiti in imaginile de mai jos !

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram . 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!! 

Comentarii recente

  • Alina

    19/09/2009 at 09:28

    Intotdeauna am pus gogosarii opariti in baitz… si sunt deliciosi!

    Dar asa cum ii pui tu, mi se pare ca este mai usor! Si pentru ca nu am pus (inca) gogosarii pentru iarna, am sa ma folosesc de reteta ta!!!

    O zi buna si te imbratisez cu drag!

  • Leila

    19/09/2009 at 22:58

    :)reteta o am de la o buna prietena de a mamei si de atunci tot asa le prepar . Inainte si eu faceam baitzul de opaream gogosarii dar era parca prea multa treaba cu ei 🙁 dar asa 🙂 … merge parca mai repede :)) sau mi se pare doar mie ??? :))

    O duminica insorita iti doresc !!!

  • Lavinia

    10/09/2011 at 17:42

    Curiozitatea mea este daca nu se molesesc nici un pic..????
    sau folositi gogosari din gradina proprie, fara chimicale?
    Multumesc!

    • Anonymous

      29/08/2012 at 16:56

      nu se molesesc, eu de cativa ani buni folosesc aceasta reteta doar ca nu pun salicilat, conservant, etc…Mentionez ca dupa ce inchid borcanele cu capacele fierb borcanele cam 10 minute.

  • Lory

    11/09/2011 at 13:22

    Lavinia de cativa ani buni fac si eu aceasta reteta a lui Lia :0 Pot sa-ti spun ca sunt deliciosi !!Raman tari, crocanti sunt super la gust!!!
    Eu am folosit gogosari cumparati de la piata si de fiecare data nu am dat gres cu ei 🙂 Tii recomand !!

  • Lavinia

    16/10/2011 at 19:05

    Dragele mele, a venit vremea retetei voastre. Cele 6 kg de gogosari sa fie cantarite fara cotoare?

  • Leila

    16/10/2011 at 19:10

    Lavinia , cu cotoare cu tot sa fie 6 kg 😉 Sa ai spor ! Pupice !

  • Anonymous

    28/08/2012 at 11:28

    Buna ziua,
    Va rog sa-mi spuneti cate borcane ies la aceasta reteta?

    • Lory

      28/08/2012 at 15:53

      Sincer nu mai stiu exact dar cam 7-8 borcane de 800gr…asta depinde cat de presat ii pui in borcan 🙂

  • Anonymous

    28/08/2012 at 12:21

    Ce i salicilul?

    • Lory

      28/08/2012 at 16:02

      Un tip de conservant …se gaseste in zona ardealului .
      Poti pune un pliculet de conservant normal sau pastile de aspirina zdrobite

    • CARUBO

      05/09/2012 at 19:18

      Pun gogosari cu aceasta reteta de 7 ani,nu mi-au fermentat niciodata. Am gasit un borcan uitat prin camara in luna de vara si a fost la fel de bun la gust ca la Craciun. Zeama care ramane de la gogsari dupa ce o ii pun in borcane o folosesc si la ardei iuti murati pentru iarna. Sunt fabulosi! Incercati aceasta reteta cu incredere.

    • Lory

      06/09/2012 at 21:34

      Si eu mai am cateva borcane de anul trecut, sunt exact cum ai spus tu :)…intradevar se merita sa faci aceasta reteta !!

    • Anonymous

      18/09/2012 at 16:24

      eu pun si conopida e super

    • Violeta

      21/08/2018 at 08:59

      aspirina = acid salicilic

  • Anonymous

    18/09/2012 at 16:19

    cunosc reteta e buna folositi cu incredere

  • Anonymous

    18/09/2012 at 16:21

    mie mi/a iesit 2 borcane a 3 kg depinde cat de presati ii pui in borcane

  • Ana

    22/09/2012 at 02:54

    Doamne, ce bine arata….!

  • Anonymous

    24/09/2012 at 17:43

    Se pune si apă în compoziţie sau doar oţet şi restul?

  • Anonymous

    27/09/2012 at 12:58

    Se poate inlocui zaharul cu miere, si daca da, cam ce cantitate de miere ar trebui?Felicitari pentru blog, aveti retete super, va urmaresc demult, doar ca nu am facut nici un comentariu pana acum.Mult succes in continuare
    IULIANA

    • Lia

      27/09/2012 at 16:12

      Iuliana, niciodata nu am incercat cu miere, deci nu pot sa garantez ca va iesi la fel de bine reteta 🙂 Multumim pentru aprecieri.

    • Anonymous

      02/10/2012 at 13:34

      Multumesc pt raspuns.I-am pus cu zahar cum spune reteta si eu voi maca mai putin….pt ca sant diabetica…desii imi plac ffff mult.

  • Anonymous

    27/09/2012 at 13:35

    la aceasta reteta de gogosari in suc propriu nu m-ai e nevoie de apa?

  • Anonymous

    29/09/2012 at 18:03

    Si eu folosesc o reteta aproape la fel ca asta si gogosarii ies crocanti,mie asa-mi plac.Gustul nu se poate descrie in cuvinte,e BESTIAL!

  • Anonymous

    01/10/2012 at 17:14

    buna fetelor…mi se pare o reteta foarte interesanta…chiar am sa o incerc si eu. dar sunt curioasa in cat timp se pot consuma?
    multumesc. o zi frumoasa

  • Gheorghe Dediu

    27/06/2013 at 08:26

    ce fain arata abia astept sa fac si eu. dar cu altfel de ardei(capia sau gras)iese pt ca aici gogosari nu gasesti

  • Victorioasa Concursuri

    27/08/2013 at 12:21

    unde gasesc salicil? se poate pune conservant? sau aspirina pisata?

  • Nicoleta

    28/08/2015 at 23:55

    Intrebare …..va referiti la 6 kg de gogosari curatati de cotoare si seminte ? Multumesc!

  • monica

    21/09/2015 at 19:11

    O reteta extraordinara o recomand.o folosesc de 10 ani
    .sunt un deliciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram