Gogosari umpluti cu struguri (la rece). Reteta gogosari umpluti cu struguri (la rece). Cum se face conserva de gogosari umpluti cu struguri (la rece)
Gogosari umpluti cu struguri (la rece)-Ingrediente
3 kg gogosari
500 gr zahar
400 ml otet
3 lg sare neiodata
foi de dafin
boabe de mustar
piper boabe
1 kg struguri negri
Solutia pentru struguri:
1 cana otet
2 cani apa
3 lg zahar
1 lg sare neiodata
boabe de piper
foi de dafin
Gogosari umpluti cu struguri (la rece)- Mod de preparare
Gogosarii spalati se curata cu grija de cotoare. Se aseaza intr-un vas incapator, se toarna peste ei sarea, zaharul, otetul, boabele de mustar, boabele de piper, foile de dafin si se amesteca bine. Se lasa timp de 24 ore amestecand din cand in cand in ei.
Bobitele de struguri se desfac de pe ciorchine, se spala si se oparesc cam 3-4 min in solutia pregatita din ingredientele de mai sus. Se scot si se lasa sa se raceasca. Solutia folosita la oparitul bobitelor NU o amestecati cu zeama lasata de gogosari. O puteti folosi de ex. la ardei iuti.
Dupa ce gogosarii s-au inmuiat si au lasat destula zeama, se umplu cu bobitele de struguri, se aseaza intr-un borcan (de 3kg) si se toarna peste ei zeama amestecata cu boabe de piper, foi de dafin si boabe de mustar. Se acopera gura borcanului cu o foaie de celofan sau capac si se pune in camara la loc racoros si intunecos.
Eu am folosit struguri negri cu bob mare dar se poate face si combinatei de strugure alb si negru.
Pofta mare!!
Comentarii recente
catkitchen
05/10/2011 at 10:49am vazut la atatea harnicute aceasta reteta , cred ca o voi face si eu!!!!!!!!
Anonymous
18/09/2012 at 23:17Fac acum reteta asta , dar nu stiu …zeama in care am oparit strugurii o amestec cu zeama de la gogosari si apoi o pun peste gogosari?
Anonymous
18/09/2012 at 23:48Buna ziua ,
Numele meu este Cristina , tocmai incerc sa fac reteta de Gogosari umpluti cu struguri la rece si am o intrebare , zeama in care oparesc strugurii , o amestec cu zeama lasata de gogosari si apoi o torn in borcane?
Multumiri anticipate,
Cristina
Lory
19/09/2012 at 00:39Cristina zeama in care am oparit boabele de struguri nu am mai folosit-o .Doar zeama lasata de gogosari o torni in borcan .
Pe ea o poti folosi eventual la ardei iuti …daca nu vrei sa o pierzi 🙂
Anonymous
19/09/2012 at 19:25Multumesc mult Lory .
Cristina