Maemelada de coarne
Ingrediente
1 kg coarne
300 gr zahar alb
300 gr zahar cu pectina
o lamaie
Marmelada de coarne
Mod de preparare
Coarnele bine copate se spala, se amesteca cu zaharul alb si se lasa la rece amestecand din cand in cand pana ce aproape se topeste .
Se aseaza intr-o cratita cu fund dublu se stoarce zeama de la lamaie pentru nu isi pierde din culoare si se pun la foc pana ce coarnele se desfac usor de pe sambure. Se lasa sa se raceasca si se trec prin sita indepartandu-se samburii.
Pasta obtinuta se amesteca cu zaharul cu pectina si se fierbe pret de 15-20 min. Daca nu aveti zahar cu pectina folositi zahar obisnuit amestecat cu gelfix. Se toarna fierbinte in borcane sterilizate si se tin in paturi pana se raceste.
Se obtine o marmelada foarte fina,parfumata cu o culoare deosebita.
Marmelada de coarne se poate manca ca atare sau se poate folosi la tarte cu aluat fraged sau la umplerea paleurilor .
Comentarii recente
pansy
18/08/2010 at 15:59da’zahar cu pectina de unde iei?am mai vazut retete cu pectina da’nu mi-a raspuns inca nimeni de unde poti cumpara pectina.
Lory
18/08/2010 at 16:32Anca multumesc …da s-au copt
Lory
18/08/2010 at 16:36Cris daca le dai in cateva clocote se desprind usor de pe samburi.Cei drept e un pic de munca dar se merita.E prima data cand fac si mi-a placut mai ales ca a ramas cu o culoare foarte frumoasa
Lory
18/08/2010 at 16:40Alina tu esti experta in dulceturi,sunt sigura ca faci o marmelada excelenta.
Eu am fost mai puturoasa :))le-am cumparat de la piata..dar daca ai padurea aproape se merita sa faci un drum pentru ele.
Asa cum ziceai si tu impusti doi iepuri.
Pupici
Lory
Lory
18/08/2010 at 16:41Ana cand le-am cumparat eu erau si de mai multe marimi…uff as fi luat din toate 🙂
Lory
18/08/2010 at 16:44Pansy m-ai mai intrebat si la inghetata de visine si ti-am raspuns :)…eu am cumparat de la Billa din Iasi 4,5 ron /kg …dar cred ca se gaseste si la cele similare din tara.
Cand am sa mai am ocazia sa merg la Iasi am sa-mi fac provizii serioase ca e tare bun.
Nu te focaresti mult cu dulceturile iar culoarea lor e una deosebita.
cccris
18/08/2010 at 19:27arata superb, daca mai gasesc la piata fac si eu.
David Octavian
18/08/2010 at 21:57Mmmmmm,minunat.Ce de coarne mai mancam in vacante la bunici.Era padurea la 2 pasi si erau o multime.Acum ma straduiesc sa fac rost de un pomisor sa il plantez in gradina.
Foarte frumos arata marmelada.
pansy
18/08/2010 at 23:17de data asta am vazut raspunsul.am sa ma duc si eu la billa sa vedem daca aici gasesc.pupu-te!
Lory
19/08/2010 at 13:12Pansy am uitat sa-ti spun pe eticheta de la ei scrie Zahar gelifiant..iar ambalajul are un desen din fructe
Lory
19/08/2010 at 22:28Spor la treaba Cris
Lory
19/08/2010 at 22:29Multumesc Victoria
Ana
19/08/2010 at 23:09te cred,draga mea, dar la ce vremuri traim,trebuie sa ne limitam,din pacate 🙁 Sa speram in vremuri mai bune!
Mariana
30/08/2010 at 21:18Lory,abia acum am vazut ce „aur” dulce ai facut!
Uf,uf;o lingurita te rog!
In copilarie se gasea si in magazine gem…era grozav!Mereu eram la borcanul cu pricina!i se mai zicea:hece,pece…
Al tau arata minunat!
Anonymous
27/08/2012 at 23:44singura problema cu gemurile facute cu zahar gelifiant,gelfix,etc.este ca nu reista foarte bine peste iarna.vara nici atat.anul asta am pierdut toate borcanele cu gem de capsuni,visine,cirese,etc.asa ca eu personal raman la metoda clasica de a face gem
Lory
28/08/2012 at 15:56Eu la reteta asta am facut combinatie de zahar si a fost ok …nu am avut probleme a tinut foarte bine.
Dar e mai bine sa facem dulceturile asa cum le facea bunica 🙂