Ingrediente:
5 kg caise fara samburi,
1 kg zahar,
4 l apa,
1 lingura salicil ( sau praf conservant),
vodka Scandic (sau alcool dublu rafinat),
Preparare:
Spalam caisele si le indepartam samburii. Cantarim 5 kilograme. Caisele se dau prin masina de rosii (astfel coaja se elimina din start ,dar daca nu aveti asa ceva la indemana puteti sa le opariti si sa indepartati coaja dupa care sa le dati prin masina de carne sau robot …. pentru a le pasa). Miezul pasat se pune la fiert impreuna cu 4 l de apa si 1 kg de zahar. Lasam sa dea in clocot si spumam deasupra. Lasam din nou sa dea in clocot si spumam din nou. Luam oala de pe foc adaugam 1 lingura salicil sau praf conservant si turnam nectarul direct in sticle asa fierbinte cum e . Umplem sticla cat de mult lasand putin loc cat sa turnam deasupra la fiecare sticla cate o lingurita de vodka Scandic. Capsam sticlele si apoi le asezam in paturi la dunst uscat pana a doua zi cand vor fi racite.
Se poate servi cu gheata in mod natur sau cu apa minerala daca dorim.
Comentarii recente
Angelica
30/07/2012 at 13:48Ce tare e reteta!!!
Habar nu aveam ca e asa la indemana sa faci nectar de casa,bio.Ma gandeam ca cine stie ce manevre tre’ facute,dar mi sa pare grozav de practic.
Mersi Liuta draga,promit ca ma apuc de ea.
Pot sa fac si de piersici la fel sau difera ceva ?
Pup,pup,pup….pup!
Lulu
30/07/2012 at 15:35Ce-mi place nectarul de caise!!!!
Pup si o zi buna!!
Mare Maria
30/07/2012 at 19:10Un adevarat deliciu:)!!!!Trebuie neaparat incercat! Pupici
Rocsy Ciobanu
06/08/2012 at 19:45Ce racoritor si delicios!
Luminita G.
25/08/2012 at 08:53Super reteta, banuiesc ca daca pastram cantitatile la fel se poate face si din nectarine,pere si chiar mere.Multumim ca ne dati idei.
Lory
25/08/2012 at 21:11Cu siguranta se poate face si din fructele astea …pentru inceput pui mai putina apa 🙂