Ingrediente:
5 kg piersici fara samburi,
1 kg zahar,
4 l apa,
1 lingura salicil ( sau praf conservant),
vodka Scandic (sau alcool dublu rafinat),
Preparare:
Spalam piersicile si le indepartam samburii. Piersicile se dau prin masina de rosii (astfel coaja se elimina din start ,dar daca nu aveti asa ceva la indemana puteti sa le opariti si sa indepartati coaja dupa care sa le dati prin masina de carne sau robot …. pentru a le pasa). Miezul pasat se pune la fiert impreuna cu 4 l de apa si 1 kg de zahar. Lasam sa dea in clocot si spumam deasupra. Lasam din nou sa dea in clocot si spumam din nou. Luam oala de pe foc adaugam 1 lingura salicil sau praf conservant si turnam nectarul direct in sticle, fierbinte cum e . Umplem sticla cat de mult, lasand putin loc cat sa turnam deasupra la fiecare sticla cate o lingurita de vodka Scandic(sau alcool dublu rafinat). Capsam sticlele si apoi le asezam in paturi, la dunst uscat pana a doua zi.
Se serveste cu gheata, sau diluat cu apa minerala daca dorim.
Comentarii recente
Top Cuisine avec Lavi
24/08/2012 at 09:52Vai de mine, ce bunatate! Deci se poate pastra pentru mult timp? As pune si eu catve sticle!
Lory
24/08/2012 at 21:41Lavi cred ca se poate pastra,de ce nu :)…Lia e plecata in concediu si nu are cum sa raspunda 🙂
Anonymous
26/09/2012 at 10:19Nu va suparati, de ce se pune lingurita de vodka deasupra?
Lia
27/09/2012 at 16:25Nu se oxideaza 🙂