INGREDIENTE 1 PORTIE:
5 kg gogosari(sau ardei kapia),
3 kg rosii,
sare la vrac dupa gust,
1 lingura salicil,
PREPARARE:
Se spala gogosarii si rosiile. Gogosarii se macina . Rosiile se dau prin masina de rosii . Gogosarii macinati impreuna cu rosiile stoarse se pun la fiert si se adauga sare dupa gust. Se lasa sa fiarba pana scade cantitatea la jumate si pasta se ingroase. Se adauga salicilul sau praful conservant si se stinge focul .
Se pun in borcane si se lasa pana a 2 -a zi in paturi la dunst uscat.
Comentarii recente
PS
23/09/2011 at 20:01Eu stiam ca se face pasta d`asta din rosii nu din gogosari. Am sa incerc si eu sa fac sa vedem ce iese chiar daca nu prea ma impac cu gogosarii.
Leila
23/09/2011 at 20:12PS , unii fac pasta din rosii , altii fac din gogosari si rosii ,ca in cazul meu 🙂 Nu ma impac prea bine cu boiaua de ardei si prefer sa folosesc aceasta pasta . Daca cauti la conserve si muraturi ai sa gasesti si o alta varianta de pasta de ardei mult mai fina decat aceasta si mai condimentata https://www.bucatareselevesele.ro/2011/09/pasta-de-ardei-paprikakrem.html
O seara placuta iti dorim !
Mihaela
29/09/2011 at 18:28O Doamne, este exceptionala, am facut-o si eu acum 2,3 ani, numai ca am adaugat niste ardei iute si efectiv iti venea s-o mananci pe paine.
Uitasem de ea,acum mi-ati facut pofta Bucatareselor !
Rocsy Ciobanu
04/09/2012 at 20:08Imi place mult de tot!
Anonymous
25/09/2012 at 09:56eu am facut de multe ori si este exceptionala,numai ca nu mai adaug salicilat,pur si simplu fiarta bine si pusa fierbinte in borcanele incalzite,apoi in paturi !