Pasta de pere
Ingrediente
1,2 kg pere curatate
600 gr zahar cu pectina
1/2 fiola esenta vanilie
Pasta de pere
Mod de preparare
Perele se curata de coaja si seminte se amesteca cu zaharul si se lasa la rece cam o ora. Se pune la foc mic pana ce perele se inmoaie dupa care cu ajutorul unui mixer vertical pasam compozitia pana obtinem o pasta. Mai fierbem timp de 10 min ,aromatizam cu esenta de vanilie dupa care punem pasta in borcane sterilizate ,capsam si le tinem in paturi pana se racesc.
Obtinem o pasta fina, parfumata ce se poate servi ca atare la micul dejun sau in diverse prajituri.
Comentarii recente
Diana Didona
30/08/2010 at 20:09Imi place mult reteta. Seamănă cu pasta de mere, din care am făcut anul trecut și am pus rețeta pe blogul meu.
Poate fac și de pere anul acesta.
Este bună și din gutui.
Va doresc spor la treabă.
jose manuel
30/08/2010 at 20:09Delicioso. Saludos
LLAAVVIINNIIAA
30/08/2010 at 21:55De unde zahar cu pectina?
Multumesc!
ela
31/08/2010 at 09:39Pare ata de bunnnn!
Lory
01/09/2010 at 17:23Diana cred ca am sa o incerc si pe aia de gutui…imi si inchipui ce buna trebuie sa fie 🙂
Multumim mult
Pupici
Lory
Lory
01/09/2010 at 17:23Lavinia eu am gasit la Billa din Iasi…e tare bun 🙂
Lory
01/09/2010 at 17:24Ela se merita a fi facuta…am sa o folosesc si la o tarta…cred ca merge de minune
Lory
01/09/2010 at 17:25jose manuel multumesc mult
Mrs. Green Foot
02/09/2010 at 19:46Vad ca te-ai apucat serios de treaba! Ar trebui sa urmez si eu exemplul tau si sa ma apuc sa fac proviziile de iarna:)
Anul acesta nu intentionam sa fac dulceturi, dar m-ai facut tare curioasa cu pasta ta de pere. Imi plac foarte mult perele, dar uite ca nu am gustat niciodata pasta de pere, asa ca o sa testez si eu pe un kil de ere 🙂
Lory
03/09/2010 at 22:18Mrs. Green Foot …am zis si eu ca anul asta nu fac nici un pic de dulceturi…mai am in camara de anul trecut o multime :)..dar perele astea parca imi faceau cu ochiul :))asa ca am incercat ceva nou si sincer nu mi-a parut rau…e tare buna
Mrs. Green Foot
04/09/2010 at 13:37Lory, conteaza tipul de pere? Sa fie mai coapte sau nu? Mersi!
Lory
04/09/2010 at 15:12Ale mele nu erau foarte coapte,dar daca sunt coapte mai bine, cred ca e un avantaj…se fac pasta mult mai usor si iese si mai dulce.
Spor la treaba!!