Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Pasta de pere

PASTA DE PERE

Pasta de pere
Ingrediente

1,2 kg pere curatate
600 gr zahar cu pectina
1/2 fiola esenta vanilie


 

 

Pasta de pere
Mod de preparare

Perele se curata de coaja si seminte se amesteca cu zaharul si se lasa la rece cam o ora. Se pune la foc mic pana ce perele se inmoaie dupa care cu ajutorul unui mixer vertical pasam compozitia pana obtinem o pasta. Mai fierbem timp de 10 min ,aromatizam cu esenta de vanilie dupa care punem pasta in borcane sterilizate ,capsam si le tinem in paturi pana se racesc.
Obtinem o pasta fina, parfumata ce se poate servi ca atare la micul dejun sau in diverse prajituri.


Comentarii recente

  • Diana Didona

    30/08/2010 at 20:09

    Imi place mult reteta. Seamănă cu pasta de mere, din care am făcut anul trecut și am pus rețeta pe blogul meu.
    Poate fac și de pere anul acesta.
    Este bună și din gutui.
    Va doresc spor la treabă.

  • jose manuel

    30/08/2010 at 20:09

    Delicioso. Saludos

  • LLAAVVIINNIIAA

    30/08/2010 at 21:55

    De unde zahar cu pectina?
    Multumesc!

  • ela

    31/08/2010 at 09:39

    Pare ata de bunnnn!

  • Lory

    01/09/2010 at 17:23

    Diana cred ca am sa o incerc si pe aia de gutui…imi si inchipui ce buna trebuie sa fie 🙂
    Multumim mult
    Pupici
    Lory

  • Lory

    01/09/2010 at 17:23

    Lavinia eu am gasit la Billa din Iasi…e tare bun 🙂

  • Lory

    01/09/2010 at 17:24

    Ela se merita a fi facuta…am sa o folosesc si la o tarta…cred ca merge de minune

  • Lory

    01/09/2010 at 17:25

    jose manuel multumesc mult

  • Mrs. Green Foot

    02/09/2010 at 19:46

    Vad ca te-ai apucat serios de treaba! Ar trebui sa urmez si eu exemplul tau si sa ma apuc sa fac proviziile de iarna:)

    Anul acesta nu intentionam sa fac dulceturi, dar m-ai facut tare curioasa cu pasta ta de pere. Imi plac foarte mult perele, dar uite ca nu am gustat niciodata pasta de pere, asa ca o sa testez si eu pe un kil de ere 🙂

  • Lory

    03/09/2010 at 22:18

    Mrs. Green Foot …am zis si eu ca anul asta nu fac nici un pic de dulceturi…mai am in camara de anul trecut o multime :)..dar perele astea parca imi faceau cu ochiul :))asa ca am incercat ceva nou si sincer nu mi-a parut rau…e tare buna

  • Mrs. Green Foot

    04/09/2010 at 13:37

    Lory, conteaza tipul de pere? Sa fie mai coapte sau nu? Mersi!

  • Lory

    04/09/2010 at 15:12

    Ale mele nu erau foarte coapte,dar daca sunt coapte mai bine, cred ca e un avantaj…se fac pasta mult mai usor si iese si mai dulce.
    Spor la treaba!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram