Sunt o devoratoare de ardei iuti sub orice forma . De aici a pornit si ideea de a prepara aceasta pasta picanta de ardei – Chutney de ardei picant, pe romaneste spus, sau mai elegant ii putem spune chutney. Poate asa va este mai cunoscut….
Am facut o combinatie intre ardeii capia si ardeii chili, dar puteti folosi la fel de bine si ardeii grasi. Cu siguranta voi folosi la o gramada de preparate acest chutney de ardei picant….
Pasta picanta de ardei- Chutney de ardei picant – Ingrediente:
2 kg ardei capia,
500 g ardei chili,
3 linguri ulei masline,
2 bucati ceapa de marime mijlocie,
2 frunze dafin,
1 baton scortisoara,
sare, piper macinat,
400 g zahar brun ( daca nu aveti puteti folosi zahar tos)
200 ml otet
Pasta picanta de ardei- Chutney de ardei picant – Preparare
Coacem pe plita sau in cuptor ardeii capia si ardeii chili. Ii punem intr-un vas ii presaram cu sare dupa care ii acoperim cu folie de aluminiu.
Dupa ce am terminat de copt ii curatam de pielita, indepartam cotoarele si samburii.
Ceapa curatata o taiem solzisori si o calim pe 3 linguri de ulei de masline.
Ardeii copti impreuna cu ceapa calita o dam prin robot (masina de tocat) sa obtinem o pasta.
Aceasta pasta o punem inapoi intr-un vas pe foc mic la fiert si adaugam pe rand 200 ml otet,400 g zahar brun (se poate folosi si zaharul obisnuit), sare si piper dupa gust, batonul de scortisoara si 2 frunze de dafin.
Le lasam sa fiarba la foc mic, amestecand mereu circa 30 minute.
Asezam apoi pasta obtinuta in borcane, le capsam si le punem la dunst uscat intre paturi pana a doua zi.
NOTA – Pasta picanta de ardei- Chutney de ardei picant
Din 3 portii de ingrediente mi-au iesit la final 11 borcanele de 320 ml de chutney. Sa aveti spor!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!