Roşii cherry cu usturoi şi busuioc
În bucătăriile gospodinelor românce e forfotă mare. Este perioada în care toată lumea pregăteşte conserve de legume pentru iarnă.
Roşiile, vinetele, ardeii sunt conservaţi în fel şi chip. Vedete sunt conservele din roşii (suc de roşii, bulion, ketchup), zacuscă de vinete, ardeii copţi la borcan, gogosarii în oţet, castraveţii muraţi ..etc.
Trebuie să va spun că iubesc roşiile cherry atât proaspete cât şi în conservă!!
În piaţă nu prea se găsesc, dar dacă aveţi magazine Selgros în oraş mergeţi cu încredere fiindcă le veţi găsi cu siguranţă chiar şi în mai multe sortimente.
Pe lângă legume,în Selgros puteţi găsi şi o gamă variată de condimente şi borcane numai bune pentru a obţine conserve de calitate.
Astăzi va propun o reţetă simplă dar delicioasă de roşii cherry cu usturoi şi busuioc, o conservă ce se pregăteşte foarte uşor şi care nu trebuie să lipsească din nicio cămară.
Roşii cherry cu usturoi şi busuioc
1 kg roşii cherry
boabe de piper roşu
căţei de usturoi
busuioc verde
Sos de roşii
2 kg roşii
3 linguri ulei de măsline
5 căţei de usturoi
piper măcinat
o lingură zahăr(opţional)
sare după gust
o legătură de busuioc
Sos de roşii- Mod de preparare
Punem într-o cratiţă uleiul de măsline, adăugăm căţeii de usturoi tocaţi şi ţinem pe foc câteva secunde.
Adăugăm sucul de roşii pe care l-am obţinut după ce am trecut roşiile prin maşină de roşii.
Când a dat în fiert condimentăm cu sare, piper, zahăr şi adăugăm şi legătură de busuioc. Lăsăm să fiarbă la foc potrivit până ce sosul capătă consistenţă. Scoatem din sos legătura de busuioc şi lăsăm sosul la răcit.
Conservă de roşii cherry cu usturoi şi busuioc
Spălăm borcanele bine şi le sterilizăm în cuptor.
După ce s-au răcit punem pe fundul borcanelor căţei de usturoi, frunze de busuioc şi boabe de piper, adăugăm roşiile cherry curăţate de codiţe si spălate, mai adăugăm câteva frunze de busuioc apoi turnam sosul de roşii răcit până se umplu borcanele.
Presăram câteva boabe de piper, frunze de busuioc apoi punem capacele.
Într-o oală cu pereţii înalţi punem un prosopel de bucătărie, aşezăm borcanele şi completăm cu apă rece până în apropiere de capace.
Se fierbe la foc potrivit timp de 20 min din momentul în care apa din oală începe să fiarbă.
Se lasă la răcit în oala în care au fiert apoi pot fi puse în cămară.
Această delicioasă conservă de roşii cherry cu usturoi şi busuioc o puteţi folosi la paste, tocăniţe sau alte mâncăruri.
Comentarii recente
Zelig
24/08/2017 at 12:26Buna ziua
Am o mare plăcere când citesc specialimentele voastre.
Ele a-mi aduc amintirile din Copilăria mea din România .
Tot onorul pentru voi.
Loredana
30/08/2017 at 23:31Ne bucuram ca retetele noastre va aduc aminte de copilarie !!
elena
26/08/2017 at 23:14.Aici,abia ,abia,se zareste primavara,de aceea ,voi pune la pastrare reteta ,e grozava,pentru toamna.
Aveti retete foarte bune,am incercat multe si toate au fost pe placul meu.
Multumesc foarte mult!
Loredana
30/08/2017 at 23:30Elena daca nu sunt indiscreta, unde locuiesti ? Ma bucur ca iti plac retetele noastre !!