Cum folosesc la multe mancaruri rosiile si iarna sunt cam scumpe m-am gandit ca ar fi bine sa le conserv daca tot s-au facut in gradina. Ar fi fost pacat sa le arunc sau sa le las sa se strice . Iata varianta mea de a le conserva. Sper sa va fie si voua de folos aceasta reteta de Rosii la borcan.
Ingrediente:
rosii,
sare la vrac,
praf conservant ( sau salicil),
suc de rosii (bulion),
Preparare:
Spalam rosiile si le crestam la un capat. Intr-o oala punem apa la fiert si cand clocoteste punem rosiile pentru 1 minut pana pielita incepe sa se desprinda. Le scoatem si le asezam repede intr-un vas cu apa rece. Procedam la fel cu toate rosiile. Indepartam pielita de pe rosii dupa care le taiem cubulete. Asezam in borcanase rosiile taiate, punem deasupra cate 1/2 lingurita sare, 1 varf de cutit de praf conservant(sau salicil), suc de rosii pana se umple borcanul apoi le capsam si le sterilizam timp de 20 minute de cand incepe sa dea primul clocot apa din vasul in care sterilizam borcanele. Dupa ce le-am sterilizat asezam borcanele la dunst uscat intre paturi intoarse cu capacele in jos unde le vom lasa pana a doua zi.
Sa aveti spor !
Nota : Am folosit borcane de 375 ml si la acestea am adaugat 1/2 lingurita sare . La borcanele de 800 ml sau 750 ml am pus cate 1 lingurita rasa de sare.
Comentarii recente
Angelica
18/09/2012 at 16:49Ce ideea grozava!
Am si io cateva rosii mai batute(pe care jur ca nu le-am batut eu:-))…am sa le pun dupa reteta ta,imi place tare mult.
Te tzuc draga mea;-)
Dorina
07/08/2017 at 23:16Foarte buna reteta eu o fac de cativa ani si pun sare grunjoasa de muraturi si o aspirina obisnuita la un borcan de 750 .
Anonymous
18/09/2012 at 21:36Ma bucur de reteta mai am niste borcanele goale si rosii in gradina asa ca incerc si eu reteta
Anonymous
18/09/2012 at 21:37Multumesc pentru reteta mai am borcanele si rosii in gradina si incerc si eu reteta !
Anonymous
23/09/2012 at 19:44am sa incerc si eu dar nu fac misto ca alti kiar iti multumesc pt sugestii
Gheorghe Dediu
25/06/2013 at 15:46dupa ce le iei pielita si tai rosiile cuburi le scurgi un pic de zeama care o lasa si le adaugi in borcane dar sa nu ramana spatii intre ele,dupa care dai borcanele la fiert si nici nu ai nevoie de conservanti sau suc de rosii ca ies super bune si tin destul de mult
LianaFilipas
25/06/2013 at 22:48Gheorghe Dediu , incearca si aceasta varianta 😉
Gheorghe Dediu
26/06/2013 at 09:16de cate ori fac ceva in casa ma inspir din retetele voastre dar avand in vedere ca eu nu folosesc conservant deloc si mi se pastreaza foarte bine orice, fac mici modificari la unele retete
LoredanaCarp
04/07/2013 at 18:33Poti sa nu pui praf conservant.Se pastreaza la fel de bine!!
florica stefan
07/07/2015 at 15:06nici eu nu pun conservant si tin f.bine!