Ingrediente :
2 kg rosii cherry coapte
2 capatani de usturoi
5-6 frunze de vita de vie
circa 10 frunze de visin
2 linguri sare grunjoasa(fara iod)
400 ml otet alimentar de 9 grade
boabe de piper negru
2 litri apa
salicil (praf conservant)
6 linguri zahar
Preparare :
Spalati si scurgeti bine rosiile, frunzele de visin si de vita de vie.
Asezam in borcane, mai intai un strat de frunze de vita de vie .
Aranjati rosiile si puneti printre ele cateii de usturoi curatati, frunze de visin , piper deasupra si acoperim cu un alt strat de frunze de vita de vie. Deasupra fiecarui borcan punem cate 1 varf de cutit de salicil (praf conservant).
Separat, fierbem2 l apa, si adaugam 400 ml otet , 2 linguri cu varf de sare grunjoasa si 6 linguri mari de zahar. Cand da in clocot ,turnam solutia in borcane si apoi le capsam imediat si dam borcanele la dunst uscat (intre paturi), pana se racesc complet .
Asezam apoi borcanele in camara, la loc racoros.
Se consuma ca muratura langa fripturi , mancaruri scazute cu carne.
Comentarii recente
codeus
21/10/2009 at 01:33fetelor.tocmai ce am pus si eu un borcan in toamna asta de rosii muratura pentru prima data sa vad cum e,dar cum eu sunt barbat si nu-mi „fut” capul mult am pus cu picant fix,niste rosii asa mai mici normale nu cherry.cu cativa catei de usturoi printre.o sa va scriu cum au fost cand o sa le desfac,asta daca imi aduc aminte
vilo13
21/10/2009 at 22:53Aţi primit un premiu. Detalii aici: http://vilo13.blogspot.com/2009/10/eu-sigur.html
Irina
22/10/2009 at 10:06Sunt curioasa ce gust au?
Leila
25/10/2009 at 23:08:)) Codeus , si cu picant fix e bun cred . Daca nu uit revin si eu cu impresii .Si la mine e primul an dar am un avantaj fata de tine . Eu saptamana viitoare desfac deja un borcanel ….
Leila
25/10/2009 at 23:10Irina , am sa iti raspund saptamana viitoare cand le incerc 🙂