Sfecla Rosie la Borcan
Aceasta reteta de Sfecla Rosie la Borcan care este delicioasa si se potriveste foarte bine alaturi de o friptura de porc, Zic ca nu poate lipsi de langa friptura de miel.
Si cum in perioada Pastelui gasesc mai greu sfecla rosie am hotarat anul acesta sa ma pregatesc din timp. Nu care cumva sa raman fara si sa nu am sfecla rosie langa friptura. De va hotarati sa puneti dupa aceasta reteta sfecla rosie la borcan va dau o idee cum puteti sa preparati si o delicioasa salata de sfecla rosie cu hrean.
Pur si simplu bastonasele de sfecla deja murate le razuiti adaugati doar hreanul razuit si mai condimentati dupa gust cu otet, zahar, sare. Asa economisiti o gramada de timp si nu mai trebuie sa stati sa fierbeti sfecla ,ci doar pur si simplu preparati salata de sfecla…
Ingrediente Sfecla Rosie la Borcan :
2 kg sfecla rosie
1 lingurita seminte chimen
15 g sare
1 l apa
100 ml otet de 9 %
100 g zahar
1 radacina hrean
Preparare Sfecla rosie la Borcan :
Sfecla se spala si se pune la fiert in apa cu sare acoperit (circa 2 ore ). In oala cu presiune va fierbe repede,in circa 30 minute. Sfecla este fiarta cand o furculita o patrunde usor. Sfecla fiarta se curata si taie rondele de circa 0.5 cm pe care apoi le taiem bastonase.
Asezam bucatile de sfecla rosie taiate in borcane, presaram deasupra seminte de chimen si punem 2 bastonase de hrean printre ele. Preparam acum solutia ce va veni turnat peste sfecla rosie din borcane. Punem apa la fiert,adaugam otetul,sarea si zaharul.
Lasam sa dea 2-3 clocote dupa care turnam in fiecare borcan pana se umple. Capsam borcanele. Se intorc pentru 2-3 minute cu capul in jos. Le asezam in dunst uscat,intre paturi pana a doua zi.
Comentarii recente
Maria
16/10/2016 at 15:15Cu ce sunt legate borcanele ? Are si capac ? Conservant se pune ?
Liana Liana
20/10/2016 at 22:20Buna Maria.
Borcanele au capac. Eu nu am pus conservant dar daca tu doresti o poti face.
iulia
19/11/2016 at 15:15Buna. Am si eu o intrebare mi.a dat Soacra niste borcane cu sfecla rosie si acum cand am deschis unul e foarte gelatinoasa,lipicioasa si.a lasat un gel. Mai e buna de mancat? ?
Loredana
23/11/2016 at 19:27Sincer Iulia chiar nu stiu ce sa zic.Daca e in solutie de otet nu ar trebui sa se faca asa …
Fatima
29/09/2017 at 23:05Dvs nu ati sterilizat apoi borcanele la bain Marie sau in cuptor nu este neceasar? Multumesc
Liana Liana
15/10/2017 at 19:59Am procedat cum am scris in reteta. Am pus borcanele in dunst uscat.
Hajar
20/10/2018 at 20:56Nu se poate face cruda? Sfecla trebuie neaparat fiarta sau coapta?
Liana Liana
22/11/2018 at 21:20Doar fiarta sau coapta .