Sirop de muguri de brad la rece
In urma cu aproximativ 1 an am prezentat reteta Sirop de muguri de brad. In aceea reteta am fiert mugurii de brad, iar in aceasta nu am facut nimic altceva decat sa pun in straturi mugurii si zaharul. Siropul iese mult mai bun daca in loc de zahar folosim miere de albine sau putem folosi zahar brun. Mugurii se recolteaza cand dimensiunile ajung la 3-5 cm. Siropul preparat la rece isi pastreaza intact proprietatile compusilor activi din muguri. Preparatul poate fi folosit in tratarea tusei, asteniei, starii de stres, infectiile tractului respirator, si altele.
Ingrediente Sirop de muguri de brad la rece
muguri de brad
zahar (sau miere de albine, zahar brun)
Preparare Sirop muguri de brad la rece:
Cel mai usor sirop preparat care nu iti da multa bataie de cap. Se spala bine un borcan mai mare(eu am folosit unul de 2 l) se scurge bine de apa. Mugurii de brad se spala in mai multe ape apoi se lasa la scurs. In borcan punem un rand de muguri peste care punem un rand de zahar in asa fel incat sa fie acoperiti bine mugurii de brad.
Continuam cu un alt rand de muguri si asa mai departe pana borcanul se umple. Ultimul rand va fi de zahar. Se inchide borcanul cu un capac si il lasam la loc cald pana zaharul se topeste. Lasam la macerat timp de 7-10 zile dupa care strecuram siropul
rezultat si il punem in sticle sterilizate. Mugurii ramasi dupa strecurare se usuca si se pot folosi pentru a prepara un delicios ceai din muguri.
Nu trebuie sa va distrugeti robotul de bucatarie chinuindu-va sa macinati mugurii, siropul rezultat este la fel de bun si benefic si astfel preparat. Trebuie doar ca mugurii sa fie bine scursi de apa pentru ca mai incolo acesta sa nu fermenteze.
Va recomand sa preparati acest Sirop de Muguri de Brad la rece, caci prin prepararea termică o mare parte din uleiurile volatile, cu un foarte mare rol în calmarea afecțiunilor respiratorii, se distrug. Se recomanda pentru adulti administrarea de 3-4 ori pe zi cate 1 lingura, iar pentru copii 1 lingurita de 3-4 ori pe zi. Se recomanda a se administra dupa mancare.
Siropul se va pastra la loc racoros si intunecat(am pus siropul in sticlute de culoare maro).
Borcanul din imagine are 2 l. La final am obtinut 1 l de sirop.
Comentarii recente
alexandra
27/06/2016 at 22:50Cred ca are o aroma deosebita
S Anca
18/06/2019 at 13:12La macerat 7-10 zile in borcanul cu zahar, nu?
Sta 1 an siropul preparat in acest fel?
Multumesc!
S Anca
18/06/2019 at 13:54Inca o intrebare. Loc cald ce inseamna? Cam cate grade sa fie?