De obicei cand pregatesc Dulceata de porumbele din restul ramas dupa ce pasam porumbelele fierte pregatesc si acest Sirop de Porumbele care este extrem de delicios.
Siropul se poate pregati si din fructele intregi daca doriti. In acest caz la 3 kg fructe adaugati 5 l apa si lasati sa fiarba circa 40 minute. Le dati printr-o sita deasa si puneti inapoi la fiert cu zaharul si restul de ingrediente compozitia rezultata.
Tot din Porumbele puteti pregati un lichior delicios si fin ca acest Lichior de Porumbele.
Ingrediente Sirop de Porumbele :
restul de la 3 kg porumbele fierte si pasate (samburi, coji)
3 l apa
1 kg zahar
1 lamaie
2 plicuri zahar vanilat
1 lingurita salicil sau 1 aspirina (daca nu vreti sa folositi nici una, nici alta, va recomand sa sterilizati sticlele in baie de apa 20 minute apoi sa le puneti la dunst uscat intre paturi)
Preparare Sirop de Porumbele :
Punem restul ce ne-a ramas de la dulceata de porumbele la fiert cu 3 l de apa, zeama de lamaie, coaja razuita, plicurile de vanilie si 1 kg de zahar pentru 15 minute. Dam deoparte si strecuram printro strecuratoare deasa.
Adaugam 1 lingurita mica cu salicil sau 1 aspirina (sau aveti data varianta cu sterilizarea daca nu doriti sa folositi conservant), amestecam pana se dizolva si o turnam in sticle. Le punem intre paturi la dunst uscat pana adoua zi.
Siropul de Porumbele se poate servi cu apa minerala, gheata si felii de lamaie sau portocale.
Pentru un gust mai exotic pe langa lamaie va recomand si cateva felii cu ghimbir.