Sirop de soc la rece, cel mai simplu si aromat sirop de pana acum.
Am mai prezentat o reteta cu Sirop de soc-Socata, dar am incercat si aceasta varianta care imi place la fel de mult ca prima. Parca totusi aceasta reteta este mai concentrata si culoarea este mult mai frumoasa datorita caramelului folosit. Va las pe voi sa decideti care din variante va este pe plac din cele doua retete prezentate.
Mai jos aveti Reteta Sirop de soc la rece si in format Video!!!
Va invitam sa rasfoiti si categoria de retete de Sirop si Nectar, si reteta de Socata. O alta reteta foarte buna care este de fapt un desert si este de sezon ar fi reteta Capsuni in jeleu de socata.
Sirop de soc la rece – Ingrediente :
30 flori de soc
4 kg zahar
6 l apa
6 lamai
100 g sare de lamaie(sau sucul de la 5 lamai)
1 lingurita benzoat de natriu( sau conservant daca puneti siropul in flacoane de plastic si nu in sticle sterilizate)
Si acum sa vedem cum se prepara acest sirop….
Sirop de soc la rece – Preparare
Fierbem 5 l de apa cu 3.5 kg zahar. Restul de zahar, adica 500 g il caramelizam(avem grija sa nu ardem caramelul caci va fi amar) si stingem apoi cu 1 l de apa. Lasam sa fiarba pana se topeste caramelul.
Se amesteca cele doua siropuri si se lasa la racit. Adaugam lamaile taiate felii, sarea de lamaie, florile de soc spalate si conservantul daca nu puneti siropul in sticle sterilizate!
Se lasa 4-5 zile sa se intrepatrunde aromele dupa care se strecoara si se toarna in sticle.
Si iata! Siropul de soc la rece dupa 5 zile!!!!
Puteti renunta la benzoatul de sodiu, dar in acest caz sticlele in care urmeaza a fi pus siropul se vor steriliza intial in cuptor.
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!
Comentarii recente
Nicoleta
28/05/2015 at 01:08siropul de soc nu trebuie fiert la bain marie dupa inbuteliere ? Eu nu vreau sa pun nici un fel de conservant, din acest motiv va intreb! Va multumesc !