Pentru azi va prezentam Siropul de Visine asa cum il preparam noi de ani de zile si niciodata nu am dat gres cu acest sirop. Unde mai pui ca preparand Siropul de Visine impusc doi iepuri deodata …. visine ce le folosesc la prajituri si siropul de visine. Nu necesita sa pornesc deloc aragazul tot procedeul este facut la rece…. Poate va intereseaza si Reteta Visine Conservate la Rece … Trec direct la Siropul de Visine, nu va mai tin de vorba si va dau cantitatile folosite de mine la aceasta reteta.
Ingrediente Sirop de Visine la Rece :
10 kg visine fara samburi
8 kg zahar (la fiecare kilogram de fruct se pune 800 g zahar)
1 lingura mare salicil sau praf conservant (se poate renunta la el !!!!! )
Preparare Sirop de Visine la Rece :
Spalam visinele in apa rece dupa care le curatam de codite si indepartam samburii. Asezam visinele intr-un vas mai mare, punem deasupra zaharul si salicilul (SE POATE RENUNTA la praful conservant daca nu doriti sa folositi !!!! ), amestecati usor si lasati la loc racoros pana se topeste zaharul.
Mie mi s-a topit in 24 de ore. Intre timp amestecati din cand in cand in visine avand grija sa nu le zdrobiti. Dupa ce zaharul este topit,visinele le asezati in borcane iar siropul il strecurati si turnati in sticle. Inchideti sticlele cu capace etanse si le puneti in camara.
Sirop de Visine la Rece
Sunteti de acord cu mine ca este o metoda super usoara de a obtine si sirop si visine conservate ???? Zic ca este cea mai rapida de a obtine sirop de visine. Si nu numai sirop vom avea ci si visine bune pentru prajituri sau sorbet de visine. Va recomand sa incercati Cozonacul Ochi de Paun in care visinile sunt vedetele principale impreuna cu nuca. O alta varianta al acestui cozonac ar fi combinatia cu mac si visine, la fel de bun ca cel cu nuca.
Comentarii recente
kethi
30/06/2013 at 14:47Foarte faină și simplă rețeta!
Cât sirop v-a ieșit la cantitățile de ingrediente menționate mai sus în rețetă?
Mulțumesc!