Sirop de Zmeura la Rece
Azi va prezentam un Sirop de Zmeura preparat la rece de care suntem foarte incantati. Prea mult nu aveti de lucru cu el este usor de preparat si nu trebuie sa va incalziti pe aceste calduri langa aragaz pentru a prepara Siropul. La prepararea siropului am folosit cana filtranta pentru apa, primita in dar de la sponsorul nostru oficial Vittal care are acum o serie de produse utile in bucatarie. Daca va intereseaza aceste produse si daca doriti sa le achizitionati la un pret avantajos va recomandam sa vizitati noul site Bucataria Eco. Acum sa trecem la reteta de sirop de zmeura. Va recomandam sa rasfoiti si sectiunea cu Retete Conserve si Muraturi, unde vati gasi multe alte retete cu siropuri preparate la rece, dar si la cald.
Ingrediente Sirop de Zmeura la Rece :
3 kg zmeura
1 l apa
10 g salicil (praf conservant)
zahar (la fiecare litru de sirop rezultat se pune 800 g zahar)
4 lingurite sare de lamaie (sau sucul de la o lamaie )
Preparare Sirop de Zmeura la Rece :
Se indeparteaza coditele de la zmeura, se spala in apa rece apoi se las la scurs fructele. Asezam intr-un vas zmeura peste care vom pune 10 g salicil( daca nu avem putem folosi aspirina sau praf conservant) si sarea de lamaie(respectiv sucul de la o lamaie ). Zdrobim fructele cu mana si adaugam 1 l de apa rece.
Dupa ce am pus peste zmeura zdrobita apa, il lasam 2 zile sa stea la loc mai racoros. Acestea fiind facute dupa 2 zile trecem la urmatoarea faza de preparare a siropului. Intr-o sita mai mare punem un tifon si asezam deasupra altui vas in care vom strecura compozitia cat permite marimea sitei.
Tifonul il prindem si incepem sa il rasucim pentru a se scurge tot lichidul existent. In tifon vor ramane semintele fructelor pe care le vom arunca apoi (vezi imaginea 3 de mai jos ). Repetam pana se epuizeaza siropul format dupa care trecem la adaugarea ingredientului final si anume zaharul.
Inainte de pune zaharul masuram lichidul obtinut sa vedem cat avem, si la fiecare litru de lichid ce il avem adaugam 800 g zahar.
Amestecam si lasam sa stea siropul pana tot zaharul este topit(amestecam de mai multe ori pentru a se topi mai repede).
Sirop de Zmeura la Rece
Cand zaharul este topit turnam siropul rezultat in sticle, inchidem cu capace si le asezam frumos in camara. Putem servi siropul cu apa minerala si cu gheata oricand avem pofta.
Sa aveti Spor !!!
Comentarii recente
Alexandrina Xandrinne
07/07/2013 at 18:03Delicios sirop! L-am facut si eu, respectand reteta intocmai, si sunt foarte incantata!
LoredanaCarp
08/07/2013 at 12:46Alexandrina ma bucur ca ti-a placut !! 🙂
Moraru Vasile
25/07/2014 at 12:03Buna, interesanta reteta, mai ales ca prin fierbere se distrug nutrieti importanti. Dar e foarte important sa-mi spui daca a rezistat bine peste iarna sau a fost prea bun si s-a terminat inainte de Craciun 🙂
ana
14/07/2014 at 11:01e bun siropul
gaga
04/07/2019 at 09:08Vad ca aici ai si topit zaharul. Nu cumva siropul tau a avut gust de caramel?