INGREDIENTE :
2 kg rosii,
2 kg gogosari,
4 legaturi patrunjel verde,
3 legaturi leustean,
1 legatura telina (frunze),
200 gr sare fara iod (vrac ) la fiecare kilogram de ingrediente,
(eu la toata cantitatea de mai sus am 1 kg sare ),
Preparare :
Rosiile le dam prin masina de macinat rosii.
Gogosarii se curata de samburi si se dau prin masina de tocat carne (eu ii macin in robotul de bucatarie).
Verdeturile se macina si ele . Intr-un vas se amesteca toate ingredientele se adauga sarea ,se amesteca pana se topeste apoi se pun in borcane .
Se capseaza borcanele si le punem la pastrat in camara .
Am pus sare mai multa pentru a renunta la CONSERVANT. Initial reteta prevedea 4 maini de sare si o lingura mare de conservant.
Comentarii recente
Ghiocel07
17/09/2012 at 17:36Multumesc pentru idee. Am notat si execut zilele urmatoare.
Lia
17/09/2012 at 19:16Sa ai spor Ghiocel 🙂