Cum nu am loc nici un ac sa pun in congelator am hotarat sa pun vinetele pentru iarna in borcane. Zis si facut si uite asa mi-am conservat vinetele pentru iarna aceasta.
Ingrediente Vinete la Borcan :
10 kg vinete
5 linguri sare grunjoasa
Preparare Vinete la Borcan :
Eu am copt vinetele pe gratar la jar dar se pot coace pe plita sau in cuptor. Cum se coceau le luam si le asezam intr-un vas mai mare pe care l-am acoperit. Am lasat sa stea vinetele coapte acoperite cu un capac dupa ce am terminat de copt pentru circa 60 minute.
Dupa aceasta etapa am trecut la curatarea lor si le-am pus la stors. Le-am macinat apoi am adaugat 5 linguri de sare grunjoasa cu care le-am amestecat bine. Am pus vinetele macinate in borcane le-am capsat dupa care le-am sterilizat in baie de apa timp de 20 minute din momentul in care apa incepe sa fiarba.
Dupa cele 20 minute scoatem borcanele si le asezam in dunst uscat adica intre paturi le acoperim si le lasam pana a doua zi sa raceasca.De acum putem folosi vinetele astfel conservate la salata de vinete. Pofta Buna si spor la conservarit !
Comentarii recente
LENTZI
04/10/2013 at 19:44si eu pregatesc aceasta reteta de 3-4 ani, reusita 100%.Este un mod de a face loc in congelator. Ca o comparatie sunt mult mai bune conservate la borcan decat la congelator. Succes.
irina
25/08/2014 at 12:55si eu prepar vinetele in acest mod de cativa ani si sunt foarte bune si tin mult dupa ce ies cele cele proaspete.
Maria
11/11/2014 at 14:475 linguri de sare?Prea sarate or fi!Cel mai bine la congelator,se pastreaza minunat si nu atata muncesti
Adi
17/08/2016 at 11:52Secretul vinetelor teusite si gustoase: se coc doar pe flacara sau jar la temp mare. , se curata cat mai repede fara a folosii nimic din metal ( doar lemn sau plastinc)
Se llasa la scurs cateba ore dupa care….ca n articol.
cristina parau
09/07/2015 at 16:33eu le conserv astfel >
le pun in borcan , pun o aspirina intreaga deasupra si apoi o jumatate de rosie.
Loredana
20/07/2015 at 19:06Interesanta metoda.De incercat 🙂
stela
30/05/2018 at 19:32Anul trecut m-am convins : sunt mult mai bune la borcan decat cele congelate ,nici nu se compara gustul
Liana Liana
22/11/2018 at 21:47De aceeasi parere sunt si eu .