Zacusca cu ciuperci
Ingrediente
ciuperci 2 kg
gogosari 3 kg
ardei capia 3kg
vinete 6 kg
morcov 1,5 kg
ceapa 2 kg
bulion 400 gr
ulei 750 ml
sare
boabe de piper
foi de dafin
Zacusca cu ciuperci
Operatii pregatitoare
Ciupercile se curata si se taie lame.
Gogosarii se spala, se curata de cotoare si seminte si se toaca marunt cu robotul.
Ardeii capia se coc apoi se curata de pielita, seminte, cotoare si se toaca marunt;
Vinetele se coc in cuptor sau direct pe flacara se curata si le lasa la scurs;
Ceapa curatata se toaca marunt;
Morcovul curatat se rade prin razatoarea de mere;
Preparare
Intr-un ceaun de tuci se toarna cam 500ml ulei in care rasturnam ceapa tocata si o calim la foc mic pana ce se inmoaie bine.Peste ea adaugam morcovul ras si tinem pe foc amestecul pana ce se caleste foarte bine.
Adaugam ciupercile care le-am calit separat in 250 ml ulei .Lasam la foc cam 15 min dupa care punem gogosarii tocati si fierbem pana ce amestecul scade bine .
Punem vinetele tocate marunt, ardeii capia, foi de dafin, piper boabe, sare dupa gust si bulionul.
Compozitia astfel obtinuta se fierbe la foc mic ) pana ce se scade bine.
Este gata atunci cand uleiul incepe sa iasa deasupra.
Se toarna fierbinte in borcane sterilizate se infileteaza capacele si se introduc la cuptor cam pentru 20 min la foc potrivit.
Pofta Buna!!
Comentarii recente
ccrissy
06/10/2012 at 01:46sună minunat 😉
Simona
30/11/2012 at 02:39Arata foarte apetisant!
Simona
30/11/2012 at 02:39Arata foarte apetisant!
Gheorghe Dediu
27/06/2013 at 08:45merg adaugate ciuperci din conserva(conservate natural)