13 kg vinete
5 kg gogosari
2.5 kg ceapa
2 l ulei
sare grunjoasa
750 ml bulion
1 lingura salicil
Preparare :
Curatam ceapa si o macinam.Punem intr-o cratita 1/2 l ulei si calim ceapa cu un pic de sare pana aceasta se inmoaie. Gogosarii ii curatam de samburi , ii spalam apoi ii macinam si ii calim separat pe 1/2 l ulei cu un pic de sare pana pasta se ingroasa (circa 1 ora ii lasam la calit ).
Vinetele le coacem apoi le curatam si le lasam la scurs. Le macinam si pe acestea.
Dupa ce am terminat de calit ceapa si gogosarii intr-o alta cratita mai mare punem restul de ulei , 1 l , adaugam ceapa si gogosarii caliti in prealabil apoi adaugam si vinetele macinate si lasam sa fiarba impreuna circa 30 minute (timp in care vom amesteca continu),dupa care adaugam cei 750 ml bulion si sare daca mai e nevoie. Dupa ce am adaugat bulionul lasam sa mai fiarba aproximativ 40 minute dupa care adaugam 1 lingura salicil .
Asezam zacusca in borcane ,le capsam si le dam la dust uscat (in paturi ) pana a doua zi .
Comentarii recente
Irina
09/09/2008 at 21:16Mmmmm, ce-i duc dorul pe aici!!! Imi aruncati si mie un borcan ????
Leila
10/09/2008 at 14:30Cu cea mai mare placerea 🙂
pupice