Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Zacusca cu vinete si galbiori

Zacusca cu vinete si galbiori


Ador aceasta Zacusca cu vinete si galbiori. Este una din ciupercile mele preferate, asa ca si zacusca in care pun galbiori este preferata mea.


Galbiorii folositi au fost congelati pentru a putea pregati mai tarziu aceasta zacusca. Iata si reteta mea, asa cum am invatat sa o pregatesc de la matusa mea.

Zacusca cu vinete si galbiori – Ingrediente

4 kg vinete
1 kg ardei capia1 kg galbiori
500 g ceapa
250 ml ulei
250 ml bulion
sare, piper macinat dupa gust

curatare ingrediente

Zacusca cu vinete si galbiori – Preparare

Vinetele si ardeii capia se coc. Eu i-am copt in cuptor la 190 grade. Vinetele cat si ardeii capia i-am uns cu putin ulei dupa care i-am asezat pe hartie de copt in tavi si i-am pus in cuptorul preincalzit pana acestia se coc.

Se scot din cuptor, se lasa putin la racit si se curata. Ardeii copti se curata de pielite si se indeparteaza semintele.

Zacusca cu vinete si galbiori


Ardeii capia curatati de seminte si pielite se dau prin masina de tocat carne sau prin robotul de bucatarie. La fel procedam si cu vinetele curatate si scurse.

macinare ardei


Ceapa se curata si se pune la fiert in apa pentru circa 5 minute dupa ce apa a dat in clocot. Se scoate ceapa din apa se scurge si se taie marunt cu cutitul sau cu ajutorul unui robot de bucatarie.


Ciupercile decongelate si scurse se taie cu cutitul in bucatele nu prea mari, dar nici prea mici.

taiere galbiori


Intr-o cratita punem uleiul incins si calim ceapa maruntita timp de 5 minute, la care adaugam ardeii macinati si continuam calirea inca 5 minute.

Zacusca cu vinete si galbiori


Adaugam ciupercile si calim pana acestea se inmoaie si adaugam vinetele macinate. Punem bulionul, condimentam cu sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba circa 30 minute, amestecand mereu.

fierbere vinete

Zacusca cu vinete si galbiori astfel pregatita se pune fierbinte in borcane, se capseaza si punem borcanele in cuptor la sterilizat la 140 grade timp de 30 de minute.

Zacusca cu vinete si galbiori


Se scot borcanele din cuptor si se pun la dunst uscat, intre paturi bine acoperite unde se lasa pana borcanele racesc complet dupa care se pun in camara pe raft.


Sa aveti spor!

Zacusca cu vinete si galbiori

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram