Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Zacusca

Zacusca
Ingrediente
gogosari 6 kg
vinete 6 kg
morcov 2 kg
ceapa 1,5 kg
rosii 2 kg
bulion 400 gr
ulei 500 ml
sare
boabe de piper
foi de dafin

Zacusca
Operatii pregatitoare
Gogosarii se coc in cuptor apoi se curata de pielita,seminte,cotoare si se toaca marunt;
Vinetele se coc in cuptor sau direct pe flacara
se curata si le lasa la scurs;
Ceapa se toaca marunt;
Morcovul curatat se rade prin razatoarea de mere;
Rosiile se paseaza inlaturandu-se semintele.

Zacusca
Preparare
Intr-un ceaun de tuci sau o oala incapatoare cu peretii grosi, se toarna cam 500ml ulei in care rasturnam ceapa tocata si o calim la foc mic pana ce se inmoaie bine.
Peste ea adaugam morcovul ras si tinem pe foc amestecul pana ce se caleste foarte bine.
Adaugam vinetele tocate marunt, gogosarii, foi de dafin, piper boabe, sare dupa gust, sucul de rosii si bulionul.
Compozitia astfel obtinuta se fierbe la foc mic pana ce se scade bine. ATENTIE -trebuie acoperita ca sare in toate partile…am patit-o,  mi-am facut tavanul si peretii de comanda .
Este gata atunci cand uleiul incepe sa iasa deasupra.

Se toarna fierbinte in borcane sterilizate se infileteaza capacele si aseaza intr-o tava si se introduc la cuptor cam pentru 20 min la foc potrivit.

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram