Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Zarzavaturi la borcan pentru supe sau ciorbe





zarzavaturi




Ingrediente :

2 kg morcovi
2 kg radacina telina
2 kg radacina patrunjel
2 kg ardei gras (poate sa fie 1 kg ardei gras si 1 kg gogosar )
2 kg rosii
2 kg ceapa alba
2 legaturi mari frunze telina
2 legaturi mari frunze patrunjel
220 gr sare grunjoasa / 1 kg

Preparare :

Zarzavatul se curata si se spala. Rosiile le oparim in apa fierbinte apoi le curatam de pielita. Ardeii ii curatam si spalam bine sa nu ramana urme de seminte. Ceapa , ardeii si rosiile ii vom taia in felii subtiri . Morcovii, telina si patrunjelul ii vom rade prin razatoarea mica sau ii trecem prin masina de tocat carne. Frunzele de telina si patrunjel ii vom toca marunt. Acestea fiind facute ,cantarim toate ingredientele impreuna . Pentru fiecare kilogram adaugam 220 gr sare ( in cazul meu a trebuit sa pun 3 kg sare la cantitatea obtinuta ). Amestecam zarzavaturile cu sarea intr-un vas incapator si se lasa pana a doua zi . In acest rastimp e bine ca uneori sa mai amestecam . Se pun a doua zi zarzavaturile in borcane , se preseaza bine ca zeama sa se ridice , se capseaza si se aseaza in camara.
Din acest zarzavat putem adauga cate o lingurita cu varf ,chiar si o lingura in toate ciorbele si supele dulci in loc de sare sau delikat . Se poate folosi cu brio in loc de Vegeta, Delikat ,… si la alte mancaruri.

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram