Baclava cu nuci si indulcitor
Iata ca se poate sa facem si baclava cu indulcitor si va spun ca e grozav de buna. Ai mei nici nu si-au dat seama ca am facut-o cu indulcitor pana ce nu le-am spus. Am folosit indulcitorul natural Grean Sugar din extract de stevia rebaudiana, s-a comportat excelent, nu a schimbat gustul desertului iar puterea de indulcire e cu mult mai mare decat la alti indulcitori.
E un dulce sanatos recomandat si pentru diabetici dar trebuie consumat cu masura fiindca nucile, foile de placinta si untul il fac destul de consistent.
Baclava cu nuci si indulcitor-Ingrediente
200 gr foi de placinta
250 gr nuca macinata
2 linguri indulcitor Green Sugar
100 gr unt
Sirop
6 linguri indulcitor Green Sugar sau dupa gust
coaja fasii de la o lamaie
400 ml apa
esenta de vanilie
Baclava cu nuci si indulcitor-Mod de preparare
Se decupeaza foile dupa formatul tavii(18/27cm).
Se ung 7-8 foi cu unt topit si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt.
Se pun nucile macinate amestecate cu 2 linguri de indulcitor.
Se aseaza deasupra alte 7-8 foi unse cu unt, se portioneaza dupa preferinta si se coace pana ce foile se rumenesc frumos.
Cat timp tava sta la cuptor pregatim siropul.
Fierbem apa cu indulcitorul, cand a dat in fiert dam deoparte si aromatizam cu coaja de lamaie si esenta de vanilie.
Scoatem tava din cuptor , turnam deasupra siropul cald si mai dam tava la cuptor pentru 5 min.
Se serveste rece.