De ceva vreme aveam in plan aceste batoane cu cocos si ananas.
Uitasem ca am in camara o conserva de lapte condensat, asa ca atunci cand am vazut-o mi-am zis ca e musai sa le fac, mai ales ca trebuia sa pregatesc si o reteta pentru Sun Food.
Dulceata compozitiei cu nuca de cocos, gustul usor acrisor al ananasului si ciocolata amaruie fac ca aceste batoane sa fie de vis.
Sun foarte concentrate asa ca un baton mic satisface pe deplin nevoia de dulce.
Este un desert usor de pregatit, merita sa il incercati daca va place nuca de cocos si ananasul.
Eu am folosit ananas din conserva Sun Food, conserve sanatoase ce vi le recomand cu toata increderea.
Mai jos gasiti inca doua retete de desert in care am folosit ananasul !!
Batoane cu cocos si ananas- Ingrediente
- o conserva de ananas rondele Sun Food
- o conserva lapte condensat indulcit 397 g
- 250 g nuca de cocos
- 200 g ciocolata neagra
- 75 g zahar
- 3 linguri amidon de porumb
- un praf de curcuma pentru culoare (optional)
- un praf de sare
- o tava de 15/20 cm
- folie alimentara
- hartie de copt
Cum pregatim batoanele cu cocos
Ananasul se scurge de zeama, se pune intr-un robot de bucatarie si se mixeaza usor astfel incat compozitia sa aiba prin ea mici bucatele de ananas, nu sa devina o pasta.
Se pune apoi intr-o cratita, se adauga zaharul, 3/4 din cantitatea de zeama ramasa din compot, curcuma pentru culoare si se fierbe pana ce lichidul scade aproape in intregime. In restul de zeama se dizolva amidonul si se adauga peste ananas. Se fierbe amestecand mereu pana ce compozitia se incheaga bine.
Se da deoparte si se adauga restul de nuca de cocos. Se lasa sa se racoreasca cat timp pregatim compozitia cu nuca de cocos si lapte condensat.
Intr-un castron incapator se pune 230 g nuca de cocos, se adauga laptele condensat, un praf de sare si se amesteca pana la incorporare.
Se tapeteaza tava cu folie de plastic (eu am pus hartie si s-a cam lipit), se rastoarna compozitia de cocos si se intinde in strat uniform.
Se intinde deasupra ei stratul de ananas racit, se acopera cu folie si se da la rece pentru cateva ore sau peste noapte.
Daca vreti sa le pregatiti mai repede atunci introduceti tava in congelator pentru o ora, compozitia nu trebuie sa se congeleze ci doar sa se raceasca bine si sa se intareasca.
Se scoate compozitia din tava cu tot cu folie si se portioneaza in bucati potrivite. Eu le-am taiat si sub forma de batoane dar si in patrate.
Recomand ca aceste batoane cu cocos si ananas sa fie taiate in bucati potrivite fiindca sunt destul de consistente.
Cum glasam cu ciocolata batoanele de cocos
Ciocolata se topeste pe baie de apa, se lasa sa se tempereze usor apoi se glaseaza cu ea aceste batoane de cocos cu ananas.
Se introduce usor baza batonului in ciocolata, apoi se aseaza pe o furculita si se toarna cu o lingura ciocolata cat se il imbrace pe toate partile. Se lasa sa se scurga ciocolata in exces apoi se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Daca dispuneti de o cantitate mai mare de ciocolata atunci asezati batonul pe o furculita si il scufundati total in ciocolata. Ridicati usor, lasati sa se scurga ciocolata in exces si asezati pe hartie de copt.
Eu am ales sa le decorez cu gratar de ciocolata si fulgi de cocos, acest lucru fiind optional.
Se introduce tava in frigider pana ce ciocolata este bine intarita, apoi pot fi consumate cu mare pofta!!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!