Batoane energizante
Plafar va invita la un concurs cu premii foarte tentante!!
30 de castigatori vor avea sansa sa participe la un Atelier gastronomic cu Olivia Steer pe 21 iunie.
Pentru a te numara printre castigatori, trebuie sa te inscrii pana pe data de 17 iunie pe pagina de Facebook a evenimentului cu o reteta delicioasa care sa contina produse Plafar.
Toate detaliile despre concursul „Plafar Natural Cuisine” le gasiti AICI
Multa bafta tuturor!
Si cum zilele trecute am primit de la Plafar cateva pachetele cu produse bio, am hotarat sa pregatesc o tava cu batoanele energizante …o bunatate!!
Batoane energizante-Ingrediente
100 gr amestec de caise si afine
100 gr amestec de smochine
200 gr amestec fulgi
100 gr goji
100 gr amestec nuci
100 gr mix pentru studenti
200 gr zahar bio
50 gr caise uscate
100 gr unt
un varf lingurita sare de mare
Batoane energizante-Mod de preparare
Amestecul de nuci se prajeste in cuptor foarte putin iar dupa ce s-a racit se zdrobeste in bucatele mai mici cu ajutorul robotului sau a unei merdenele .
Fructele ce au dimensiuni mai mari se taie in bucati mai mici .
Intr-un vas se amesteca fulgii de cereale,amestecul de nuci,amestecul de fructe.
Zaharul, untul, sarea si 50 ml apa se pun la fiert si se tin pe foc cam 2-3 min pana ca da in cateva clocote pana ce lichidul se ingroasa putin.
Punem amestecul peste fulgii de cereale,nuci si fructe si amestecam bine.
Tapetam o tava(30/20 cm) cu hartie de copt unsa cu putin unt, intindem uniform amestecul in tava(1 cm grosime) presand cu putere.Introducem tava la cuptor pentru 20 de min.
Dupa ce s-a racit scoatem din tava batoanele cu tot cu hartie si le punem pe un platou pe care il dam la frigider pana a doua zi.
A doua zi le taiem in dreptunghiuri si sunt gata de a fi servite.
Din cantitatile date mai sus iese o portie generoasa de batoane (12 buc de 5/10 cm fiecare) cat sa ajunga pentru 12 persoane.
Sunt foarte consistente si nu poti manca mai mult de unul.
Comentarii recente
Adela Zilahi
03/06/2012 at 21:25Un deliciu! O saptamana minunata!