Bilute de Branza umplute cu Visine
In urma cu 1 an, inainte de Revelion eram pe fuga sa pregatesc un platou rece pentru o petrecere la care participa si fata mea mai mica. Repede m-am orientat spre un Aperitiv festiv din branza frumos colorat care sa arate bine, dar sa fie si bun. Cineva a crezut ca aceste Bile de Branza sunt dulci si oarecum a ramas dezamagita de faptul ca ele de fapt erau un aperitiv. Asa am ajuns sa pregatesc aceste Bilute de Branza umplute cu Visine, care sunt frumos colorate, sunt dulci si umplute cu visine. Daca aceea persoana este curioasa de gustul acestor Bilute de Branza are ocazia acum sa pregateasca singura, reteta dupa indicatiile date mai jos.
Ingrediente Bilute de Branza umplute cu Visine:
500 g branza de vaca (branza dulce, scoaca)
200 g zahar pudra
2-3 plicuri zahar vanilat
200 g nuca de cocos (plus inca 200 g pentru decor)
alune, visine, migdale, stafide sau nuci
1 pachet biscuti Petit Peure
Preparare Bilute de Branza umplute cu Visine:
Branza se amesteca cu zaharul pudra si cel vanilat si lasam sa stea compozitia 10 minute. Adaugam la aceasta compozitie 200 g nuca de cocos si amestecam. Daca compozitia este moale adaugam atatia biscuiti razuiti cat sa obtinem o compozitie din care sa putem modela bilute. Rupem din compozitie bucatele si in mijlocul fiecaruia punem visine sau alune depinde cu ce dorim sa le umplem. Eu le-am umplut o parte cu alune si o parte cu visine dupa care le dam forma rotunda si le tavalim prin cocos colorat. Nu am avut de unde sa cumpar cocos colorat asa ca am improvizat in felul urmator. Am impartit cocosul pentru decor in cateva pungulite si apoi am adaugat putin colorant alimentar tip gel (putin pe o scobitoare), am legat punga si am inceput sa frec intre maini punga in care era colorant si nuca de cocos. Am rasturant cocosul colorat astfel in vase mai mici si apoi am tavalit bilutele de branza prin ele. Daca doriti bilutele se pot lasa si albe.
Pofta Buna !!!