Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Bomboane caramel

Bomboane caramel

Cum am desfacut o cutie cu frisca de 1 l si nu am avut la ce sa-l folosesc in intregime am hotarat sa fac ceva cu aceasta. Iata mai jos bomboanele  caramel rezultate. Din pacate au fost prea putine , a doua zi abia am avut ce sa impachetez ca sa va prezint bomboanele. Am de gand sa le repet, dar  de aceasta data am sa fac o cantitate mai mare si le voi folosi in locul bomboanelor de pom in bradul de Craciun. Poate va inspira si pe voi aceasta reteta  de desert rapid si purcedeti la fabricarea lor din timp .

Ingrediente:

500 ml frisca Megle,

60 g unt,

300 g zahar,

1 lingurita bicarbonat,

1 varf cutit de sare,

 

Preparare :

Punem zaharul la caramelizat. Aveti grija sa nu se arda caci produsul final, bomboanele caramel vor avea un gust amar. Cand este caramelizat adaugam 60 g unt si treptat amestecand continuu adaugam si frisca. In acest moment punem la compozitia de mai sus 1 lingurita de bicarbonat de sodiu si 1 varf de cutit cu sare. Continuam sa fierbem circa 20-30 minute pana obtinem o crema groasa. Aceasta crema o rasturnam intr-o forma tapetata cu folie pe care am uns-o in prealabil cu putin unt si lasam forma la racit pana a doua zi pana va fi intarita. Portionam caramelul rezultat si formam bomboanele ce le vom impacheta in folie colorata sau transparenta dupa pofta inimii.

Bomboane caramel

 

 

 

 

Comentarii recente

  • Mitnita

    27/11/2012 at 23:01

    Credeam ca e ceva mult mai complicat. Sa vad cat ma abtin si le fac si eu:)

  • Alina Maria Juracovschi

    25/01/2013 at 15:00

    buna, am incercat si eu bombonelele, dar din pacate nu s-au legat, a ramas moale caramelul, dar n-a fost bai, a fost un deliciu si mancat cu lingurita, sigur am gresit undeva, dar nu stiu unde:(, oricum felicitari pentru blog, am multe retete salvate de aici pe lista de asteptare :)))

    • LoredanaCarp

      25/01/2013 at 17:47

      Alina cred ca trebuia sa fierbi compozitia un pic mai mult .Asta e singura explicatie .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram