Daca iubiti nuca de cocos, neaparat trebuie sa incercati aceste bomboane din nuca de cocos glazurate cu ciocolata .
Se fac extrem de usor si sunt delicioase .
Se pot ambala in pungute speciale pentru a le oferi cadou celor dragi .
Ingrediente
180 g zahar fin
100 g unt 82% grasime
200 ml frisca lichida
150 g lapte condensat indulcit
70 g unt de cocos
400 g fulgi de cocos
Glazura
300 g ciocolata cu lapte sau amaruie
2-3 lg ulei
confetti din zahar
Mod de preparare
Zaharul, untul, untul de cocos, laptele condensat si frisca se pun intr-un vas incapator pe foc mic pana ce amestecul se omogenizeaza fara a da in fiert.
Se da deoparte si se adauga fulgii de cocos , se incorporeaza bine si se da amestecul la rece pentru cel putin o ora.
Din compozitia rezultata facem mici bilute pe care apoi le glasam in ciocolata topita .
Le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt si le decoram dupa imaginatie .
Puteti sa le decorate cu gratar de ciocolata alba sau confetti din zahar asa cum am facut eu .
Se prezinta in hartiute de bomboane.
Nota:
Daca nu gasiti unt de cocos sau vi se pare prea scump , puteti sa il scoateti si sa mariti cantitatea de unt obisnuit.
Untul de nuca de cocos da o aroma mai intense acestor bomboane.