Bomboane Raffaello
Recunosc ca aceste bomboane Raffaello le-am facut pentru sarbatorile de iarna, la Craciun, dar sincer sa va spun, am uitat de ele. Astazi, cautand alte poze, am dat peste ele, asa ca am scris repede reteta pana nu se duce de tot iarna si pozele nu mai sunt in top cu vremea 🙂 … desi bomboanele se pot manca in orice anotimp, la orice ora !!
E o reteta extrem de usora iar bomboanele obtinute sunt tare gustoase, va recomand sa le incercati daca sunteti mari iubitori de nuca de cocos.
Bomboane Raffaello – Ingrediente
o cutie lapte condensat indulcit (375 g)
200 g nuca de cocos- Solaris
2 linguri lapte praf
3 linguri zahar pudra
70 ml ulei de cocos
esenta de vanilie sau de cocos
samburi de migdale- Solaris
nuca de cocos pentru decor
Bomboane Raffaello-Mod de preparare
Laptele condensat se rastoarna intr-un castron, se adauga zaharul pudra, laptele praf, uleiul de cocos, esenta si se mixeaza pana la omogenizare.
Peste compozitia rezultata se adauga nuca de cocos, se amesteca si se lasa la rece cam o ora.
Samburii de migdale se prajesc cateva minute.
Din compozite se fac mici bilute in mijlocul carora se pune cate un sambure de migdala apoi se trec prin nuca de cocos.
Se tin la rece pana in momentul servirii.
Simplu, rapid si bun!!
Pofta Buna!!