Branza cu Sos de Mure
Nimic nu este mai bun decat un desert savuros cu branza alba calcica umplut cu sos de mure pentru juniori, dar si pentru adulti. Se prepara foarte usor si este foarte bun si sanatos. Sosul de fructe se poate prepara din fructe proaspete sau chiar si congelate. Din fructe de padure sau alte fructe de sezon.
Cum in gradina avem cateva tufe cu mure de cultura si am mai gasit mure coapte am pregatit acest desert pentru o zi de duminica cand ne-am reunit la masa intreaga familie.
Am pregatit mai mult sos de fructe si am umplut formele in care erau bucatile de branza cu sos de fructe. Am pus la rece atat branza umpluta cu sos de mure cat si formele umplute cu sos de mure la racit pentru cateva ore inainte de a fi puse pe masa.
Va recomandam sa rasfoiti si alte retete cu diverse branzeturi in categoria Retete Delaco.
Ingrediente Branza cu Sos de Mure
6 bucati Branza alba calcica- Igluul de Lapte –Toni Junior- Delaco
300 g mure
zahar dupa gust (sau miere, sau indulcitor)
putina zeama de lamaie
2 lingurite gelatina care se inmoaie in putina apa rece
circa 100 ml apa
Preparare Branza cu Sos de Mure
Fiecare bucata de branza se scobeste in partea de sus cu o lingurita avand grija sa nu gaurim partea de jos sau lateralele. Se pun deoparte pe servete de hartie.
Murele se zdrobesc cu furculita si se amesteca cu zaharul. Adaugam putina zeama de lamaie si se pune la fiert. Adaugam apa si lasam sa mai fiarba cateva clocote. Adaugam gelatine care a fost inmuiata in prealabil. Luam de pe foc si umplem bucatile de branza cu acest sos.
Branza care a ramas dup ace a fost scobita Igluul se pune in sosul ramas si se toarna in formele din care am scos branzica. Atat branza umpluta cat si formele cu sos de mure se pun la rece pentru cateva ore.
O alta variant de servire ar fi ca sosul ramas sa se puna intr-o forma mai adanca si in el sa asezam bucatile de branza umplute dupa care se da la rece.
Se orneaza fiecare bucata cu frisca si mure.
Va dorim spor la bucatarit si Pofta Buna !